Πως να διαλέξε σωστά web hosting plan

 Σήμερα, όλο και περισσότεροι φίλοι σκέφτονται να φτιάξουν μία ιστοσελίδα. Απαραίτητη προυπόθεση για αυτό είναι φυσικά να αποκτήσουν πρώτα το δικό τους χώρο από κάποια εταιρεία παροχής web hosting. Αν και υπάρχουν πολλές δωρεάν λύσεις (π.χ, blogger και wordpress), σίγουρα η απόκτηση προσωπικού domain και ενός πακέτου web hosting είναι η καλύτερη λύση, ιδίως για τους επαγγελματίες. Αλιεύσαμε το παρακάτω άρθρο από εδώ, που θα σε βοηθήσει στο να διαλέξεις το πακέτο web hosting που ταιριάζει στις ανάγκες αλλά και στο πορτοφόλι σου!

Για να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία web hosting υποστηρίζει τις ανάγκες της επιχείρησής σας και δεν δημιουργεί περιττά εμπόδια για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τους βασικούς τύπους φιλοξενίας. Στη συνέχεια, δείτε ορισμένα βασικά κριτήρια για να μπορέσετε να επιλέξετε το καλύτερο πακέτο φιλοξενίας για σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς για ένα ένα web hosting πακέτο, αλλά θα συναντήσετε μια σειρά από διαφορετικούς τύπους, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω επιλογών:

Shared servers
Τα πιο απλά και οικονομικά πακέτα web hosting είναι τα shared hosting. Τα πακέτα αυτά προσφέρουν hosting υποστήριξη για ένα μόνο τομέα και μπορεί να περιορίζουν χαρακτηριστικά, το εύρος ζώνης και την αποθήκευση δεδομένων. Έτσι, συχνά είναι η καταλληλότερη επιλογή για την έναρξη ιστοσελίδων που δεν αναμένουν σημαντική κίνηση αρχικά.

Dedicated servers
Όταν τα δεδομένα σε μια σελίδα αλλάξουν και οι απαιτήσεις αναβαθμιστούν, όπως είναι το traffic και τα δεδομένα που πρέπει να “ τρέχουν” πιο γρήγορα, τότε οι dedicated servers είναι η ιδανική λύση στο web hosting. Αυτά τα πακέτα θα κοστίσουν περισσότερο, αλλά είναι επαγγελματικά και θα αναβαθμίσουν την δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Μόλις έχετε αποφασίσει σχετικά με το είδος της φιλοξενίας, πρέπει να σκεφτείτε τα παρακάτω ζητήματα όσον αφορά την επιλογή ενός συγκεκριμένου πάροχου. Πρέπει να προσέξετε πολύ καλά τα παρακάτω κριτήρια επιλογής, μιας και θεωρούνται ζωτικής σημασίας.

Κόστος
Ενώ είναι σημαντικό να κοιτάξουμε για έναν πάροχο φιλοξενίας που προσφέρει λογικές τιμές, πρέπει να αποφευχθεί το δωρεάν web hosting, καθώς μπορεί να είναι αναξιόπιστο και χωρίς υπηρεσίες.

Κριτικές πελατών
Οι κριτικές πελατών είναι μια εξαιρετική πηγή για την αξιολόγηση σας, ώστε να εξάγετε σωστά συμπεράσματα για την εταιρεία web hosting που θέλετε να συνεργαστείτε. Η αναζήτηση πρέπει να γίνει για πολλαπλές κριτικές, διότι ένα μέρος των κριτικών θα μπορούσε να προέρχεται από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας.

Υποστήριξη πελατών
Είτε είστε αρχάριος webmaster ή ένας πιο έμπειρος ιδιοκτήτης ηλεκτρονικής επιχείρησης, θα θελήσετε μια αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης πελατών για το web hosting πλάνο σας. Τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά για την ιστοσελίδας σας, αλλά έχοντας την υποστήριξη που χρειάζεστε μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την ελαχιστοποίηση των πιθανών ζημιών για την επιχείρησή σας.

Δείτε τις εταιρείες που παρέχουν 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη, πρόσβαση στο email και online chat. Πριν από τη δέσμευση σε ένα πακέτο web hosting, δοκιμάστε κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο καλά καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Αποθήκευση και bandwidth
Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να προσφέρουν απεριόριστο χώρο στο δίσκο και στο bandwidth, αυτό το γεγονός μπορεί να αποτελεί μια ανησυχία για την επιχείρησή σας. Καλό είναι να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το πακέτο σας έχει αρκετό χώρο για την ιστοσελίδα σας και λειτουργεί αποτελεσματικά.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία web hosting. Είναι, ουσιαστικά, ο έμμεσος συνεργάτης σας αφού από τον server που σας προσφέρεται εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας και κατ’ επέκταση της επιχείρησης. Έτσι, είναι απαραίτητο να δώσετε βαρύτητα στις παραπάνω συμβουλές πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά πακέτου web hosting.

http://help24.gr/, η Online βοήθεια σε θέματα τεχνολογίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *