Wi-fi για τον εντοπισμό όπλων και βομβών

Wi-fi για τον εντοπισμό όπλων και βομβών

Συνηθισμένη κατά τα άλλα τεχνολογία Wi-fi θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με έρευνα της οποίας ηγήθηκε το Rutgers University στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ασύρματα σήματα μπορούν να διεισδύουν σε τσάντες προκειμένου να χρησιμοποιούνται για μετρήσεις διαστάσεων μεταλλικών αντικειμένων ή του όγκου υγρών. Αρχικές δοκιμές έδειξαν πως το σύστημα που ανέπτυξαν έχει ακρίβεια της τάξης του 95%, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια χαμηλού κόστους εναλλακτική πρόταση στην ασφάλεια αεροδρομίων.

Για τους σκοπούς της έρευνας έγιναν δοκιμές σε 15 είδη αντικειμένων και έξι είδη τσαντών. Το Wi-fi είχε ποσοστό επιτυχίας 99% για την αναγνώριση επικίνδυνων αντικειμένων, 98% για μεταλλικά αντικείμενα και 95% για υγρά. Όταν τα αντικείμενα αυτά ήταν κρυμμένα μέσα σε τσάντες, το ποσοστό ακριβείας έπεφτε στο 90%.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια συσκευή Wi-fi με δύο ή τρεις κεραίες, και μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα δίκτυα Wi-fi. Αυτό που κάνει είναι να αναλύει τι συμβαίνει όταν τα σήματα διεισδύουν και ανακλώνται πάνω σε αντικείμενα και υλικά. Εκτιμάται πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μουσεία, γήπεδα, θεματικά πάρκα, σχολεία και άλλους χώρους όπου θεωρείται πως μπορεί να υπάρξει κίνδυνος- και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε σχέση με τις υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αεροδρόμια.

Στην έρευνα συμμετείχαν και μηχανικοί του Indiana University-Purdue University Indianapolis και του Binghamton University.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *