Μεγαλώνει ο αριθμός εφαρμογών στο Windows Store

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των καταναλωτών για τα Windows 8 είναι ο μειωμένος όγκος εφαρμογών που διατίθενται στο Windows Store, το ηλεκτρονικό κατάστημα του λειτουργικού. Κάτι που επηρεάζει περισσότερο τους χρήστες της..
RT έκδοσης, στην οποία δεν μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές σχεδιασμένες για τα Windows 7.

Η Microsoft είχε στόχο να ξεπεράσει τις 10.000 εφαρμογές μέχρι την παρουσίαση του λειτουργικού της, ένα νούμερο που δεν πέτυχε αν και πλησίασε αρκετά. Σύμφωνα με το WinAppUpdate την στιγμή της επίσημης παρουσίασης των Windows 8 το Windows Store είχε 9.0289 εφαρμογές, από τις οποίες οι 7.940, το 88% δηλαδή ήταν δωρεάν.

Το πιο σημαντικό όμως για την εταιρεία είναι ο ρυθμός που αυξάνονται οι εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της. Όπως αναφέρει το WinAppUpdate κάθε μέρα γίνονται διαθέσιμες περίπου 500 νέα εφαρμογές, αρκετές από τις οποίες είναι υψηλής ποιότητας και προέρχονται από παρόχους όπως η Netflix και το Box.com, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην ανάδειξη της πλατφόρμας.

Ακόμα και με 10.000 εφαρμογές η Microsoft είναι αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό. Το iOS App Store διαθέτει πάνω από 700.000 εφαρμογές, με 250.000 από αυτές να είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για το iPad. Την ίδια στιγμή το Play Store του Android διαθέτει πάνω από 550.000 εφαρμογές, με περίπου 20.000 να προστίθενται καθημερινά σύμφωνα με το AppBrain.

Στις αρχές του μήνα, ο Keith Lorenzo, αντιπρόεδρος του τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Microsoft είπε πως η εταιρεία σκοπεύει ν διαθέτει 100.000 εφαρμογές στο Windows Store μέσα στους πρώτους τρείς μήνες. Εάν όμως ο ρυθμός πρόσθεσης νέων εφαρμογών δεν αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος. Ακόμα και με 500 νέες εφαρμογές κάθε μέρα, στο τέλος του τριμήνου η εταιρεία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 55.000-60.000 εφαρμογές.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *