Κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress. Συμβουλές

Η δημοφιλία του WordPress δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ότι είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση αλλα και του ότι παρέχει αμέτρητα plugins.

Αυτά τα plugins σας παρέχουν αρκετές ευκολίες απο διαχείριση mailing lists, ενσωμάτωση εικονιδιών κοινωνικών δικτύων, μεταφράσεις κτλ. και βελτίωση της φόρτωσης των εικόνων της σελίδας σας.

Το να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας είναι σημαντικό όχι μόνο εαν…
έχετε πολλές εικόνες αλλα γενικά ώστε να κάνετε την φόρτωση της σελίδας σας ταχύτερα. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια απο τα καλύτερα WP plugins για αυτή τη δουλειά.

 1. Lazy Load

Το ευκολότερο απο όλα στην διαχείριση μιας και απαιτεί μόνο εγκατάσταση και ενεργοποίηση. Δεν επιτρέπει την προφόρτωση των εικόνων και δίνει και ενα fade-in effect στην εικόνα.

 2. Imsanity

Αυτό το plugin αλλάζει τις διαστάσεις των εικόνων. Είναι ιδιανικό για όσους δεν έχουν ανάγκη απο εικόνες υψηλής ανάλυσης και δεν ξέρουν πώς να κάνουν resize τις εικόνες τους σε κάποιο πρόγραμμα.

 

3. CW Image Optimizer

Εαν θέλετε να βελτιώσετε τις εικόνες που έχετε ήδη ανεβάσει στην σελίδα σας χωρίς να μειώσετε την ποιότητά τους, αυτό το plugin χρησιμοποιεί τεχνικές μικρής απώλειας και το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος των αρχείων εικόνων.

 4. PB Responsive Images

Αυτό το plugin θα κάνει αυτόματα reformat όλες τις εικόνες σε μια μορφή παρόμοια με αυτή των responsive images, ανάλογα με την ανάλυση οθόνης τους κάθε επισκέπτη χωρίς την ανάγκη κώδικα.

 

5. WP Smush.It

Το plugin αυτό χρησιμοποιεί την υπηρεσία Yahoo’s Smush.it, η οποία δεν απαιτεί διαμορφώσεις για να βελτιστοποιήσει τις εικόνες και να μειώσει το μέγεθος τους. Θα βελτιστοποιήσει όλες τις εικόνες που έχουν φορτωθεί αυτόματα και, επίσης, παρέχει επιλογή μαζικής (bulk) βελτιστοποίησης.

 6. Hammy

Βελτιστοποιεί τις εικόνες της ιστοσελίδας σας παράγοντας τις εικόνες αυτές σε διάφορες διαστάσεις οπότε όταν κάποιος επισκεφτεί την σελίδα σας, προβάλει την εικόνα σε ενα απο τα μεγεθη που εχει παράξει ανάλογα με την οθόνη του χρήστη.Είναι κατάλληλο για χρήστες κινητών τηλεφώνων.

 Για όσους μας ρωτήσουν για ποιον λόγο να μπουν σε αυτήν την ταλαιπωρία έχουμε 3 απαντήσεις σε διαφορετικά σενάρια.

1) Η κατασκευή των ιστοσελίδων σας πρέπει να στοχεύει όχι μόνο σε αισθητικά πρωτεία αλλά και σε ταχύτητα φόρτωσης τους. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα για να δει τις σελίδες σας. Απλά το πουλάκι θα πετάξει

 2) Η κατασκευή ενός e-shop / καταλόγου προϊόντων με το wordpress δεδομένου ότι θα περιέχει ενδεχομένως εκατοντάδες εικόνες των προϊόντων καθιστά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη συμπίεσης αυτών των εικόνων. Αλλιώς το πουλάκι ( ή αλλιώς επισκέπτης – υποψήφιος πελάτης) πάει πέταξε.

3) Εκτός από τους χρήστες την συμπίεση εικόνων την αγαπάει και το google. Μια βασική εργασία στην προώθηση ιστοσελίδων που δεν χρειάζεται και κάποιος να είναι seo expert για να την κάνει

πηγή: wdf.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *