κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress: χρηση Favicon

Στην κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress το favicon είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. …

To Favicon δεν είναι κάτι άλλο από μια μικρή εικόνα που εμφανίζεται δίπλα στον τίτλο της ιστοσελίδας σας κατά την θέαση της μέσω ενός browser. Βοηθά τους επισκέπτες σας να αναγνωρίζουν μέσω αυτής της εικόνας τον ιστοτόπο σας και οι συχνοί επισκέπτες ταυτίζουν αυτήν την εικόνα με το web site σας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται το αποκαλούμενο brand recognition που βοηθά στην αύξηση και ενδυνάμωση της διαδικτυακής σας φήμης, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε πως να προσθέτετε ένα favicon στο WordPress blog σας, ή στη ιστοσελίδα σας, εάν ασχολείστε με κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress.

Γιατί να εισάγουμε ένα Favicon στο WordPress Site μας;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως βοηθά στην εδραίωση της διαδικτυακής σας εικόνας αλλά βοηθά και σε χρηστικό επίπεδο. Η ακόλουθη εικόνα από το favicon του wpbeginner που βρήκαμε και το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε καλύτερα

Συνήθως οι περισσότεροι χρήστες έχουν πολλά παράθυρα ανοικτά την ίδια στιγμή. (μην μου πείτε ότι δεν σας θυμίζει κάτι αυτό ) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κρύβεται ο τίτλος και το όνομα της σελίδας σας μέσα στο πλήθος των παραθύρων. Σε αυτό το «χάος» είναι το favicon που έρχεται να βοηθήσει τον χρήστη να εντοπίσει το web site σας

κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress: Πως να δημιουργήσουμε ένα favicon

To favicon δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρή εικόνα. Το ιδεατό μέγεθος της πρέπει να είναι 32×32 pixels ή 16×16 pixels . Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργήστε μια square image με διαστάσεις αρχικά 128×128 pixels για να μπορείτε να εργαστείτε αρχικά άνετα με αυτήν (να μην σας περιορίζει οπτικά το μικρό μέγεθος της εικόνας) .Όταν ολοκληρώσετε τις εργασίες σας απλά κάντε ένα resize σε διαστάσεις 32×32 pixels και σώστε το σαν ένα PNG αρχείο. Η αναλογία μήκους προς ύψος είναι και πάλι 1:1 οπότε δεν θα έχετε κάποια παραμόρφωση της εικόνας.

Παρότι οι περισσότεροι σύγχρονοι browsers θα εμφανίσουν το favicon σε PNG format, ενδεχομένως παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer δεν θα το εμφανίσουν σε αυτή την μορφή. Για να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα μπορείτε να σώσετε το favicon σας σε διαστάσεις 16×16 pixels και να το σώσετε σαν .ico αρχείο και να χρησιμοποιήσετε αυτό.

Προσθήκη του Favicon στο WordPress Site σας.

Κάντε Upload το favicon στο t root directory του ιστοτόπου σας μέσω FTP. Αμέσως μετά απλά κάντε τον ακόλουθο κώδικα και προσθέστε τον στο theme’s header.php αρχείο.

Εδώ φαίνεται ο κωδικας html :

<link rel="icon" href="http://www.wpbeginner.com/favicon.ico" type="image/x-icon" />
<link rel="shortcut icon" href="http://www.wpbeginner.com/favicon.ico" type="image/x-icon" />

Μην ξεχάσετε φυσικά να αντικαταστήσετε το dreamweaver.gr με το δικό σας URL και είστε έτοιμοι. Αν το theme που έχετε χρησιμοποιήσει στο wordpress σας δεν έχει ένα header.php αρχείο ή απλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε το ακόλουθο plugin Insert Headers and Footers . Αφού το εγκαταστήσετε και το ενεργοποιήσετε πάτε στα Settings » Insert Headers and Footers και κάνετε εκεί paste τον κώδικα που σας δώσαμε προηγουμένως και σώστε τις νέες ρυθμίσεις σας.

Αν και η χρήση ftp σας δημιουργεί πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο plugin All in One Favicon.

Ελπίζω το άρθρο αυτό να βοήθησε όσους από εσάς ασχολούνται με κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress, και αν έχετε απορίες θα χαρώ να σας δω στην σελίδα μας στο facebook ( http://www.facebook.com/dreamweaver.gr ) και να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/favicon-sto-wordpress/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *