μεταφορά wordpress σε άλλο server

Στην κατασκευή ιστοσελίδων το δημοφιλέστερο πακέτο είναι το wordpress και γιαυτό πολλές φορές χρειάζεται να γίνει μεταφορά wordpress σε άλλο server. Η κατασκευή ιστοσελίδων πλέον είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ο παραδοσιακός τρόπος κατασκευής ιστοσελίδων html πλέον δεν είναι επαρκής. Το wordpress είναι το καλύτερο από τα σύγχρονα cms(contact management systems) που πλέον χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Επίσης το wordpress είναι το ιδανικό πακέτο για την προβολή ιστοσελίδων. Αν η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια φορά δύσκολη η προβολή ιστοσελίδων είναι 10 φορές δύσκολη. Το wordpress μας ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την προβολή των ιστοσελίδων μας διότι διευκολύνει την σύνδεση με socila media και τη σύνδεση με mobile applications που είναι οι κεντρικοί πυλώνες στην προβολή ιστοσελίδων.

πως κάνουμε μεταφορά wordpress σε άλλο server

Για να μεταφέρουμε μια ιστοσελίδα wordpress απο ένα server σε ένα άλλο πρέπει να κάνουμε τα εξής
α) να κάνουμε αλλαγή στους name servers
β) να μεταφέρουμε την βάση δεδομένων στο νέο server
γ) να μεταφέρουμε όλα τα αρχεία στο νέο sever

Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά τα 3 αυτά βήματα για τη μεταφορά wordpress σε άλλο server .

Το πρώτο βήμα για να μεταφέρουμε wordpress σε άλλο server είναι η αλλαγή name server. Για να κάνουμε αλλαγή name server υπάρχουν 2 τρόποι, ο πρώτος τρόπος είναι να κάνουμε login το περιβάλλον διαχείρισης της εταιρείας από την οποία αγοράσαμε το domain, για παράδειγμα hostnox.gr. Εκεί υπάρχει η επιλογή αλλαγής name server. Ο δεύτερος τρόπος είναι να στείλουμε στον καταχωρητή ένα fax με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και από κάτω να γράφει με ευανάγνωστα γράμματα του καινούριους name servers. Η διαδικασία αλλαγής name server διαρκεί 24 με 48 ώρες.

Το δεύτερο βήμα για τη μεταφορά wordpress σε άλλο server είναι να δημιουργήσουμε λογαριασμό(account) στο νέο server που θα μας φιλοξενήσει. Κατά την αγορά του πακέτου φιλοξενίας πρέπει να προσέξουμε ώστε να είναι διαθέσιμη η γλώσσα php και η βάση δεδομένων sql, χωρίς αυτά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε wordpress. Επίσης πρέπει να επιτρέπει την δημιουργία τουλάχιστον μιας δικής μας βάσης δεδομένων.Επίσης αν θέλουμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να προσέξουμε την ταχύτητα του server. Η προώθηση ιστοσελίδων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από τους παράγοντες που βοηθάει να κάνουμε καλά την προώθηση ιστοσελίδων είναι να έχουμε γρήγορο server.

Το τρίτο βήμα για τη μεταφορά wordpress σε νέο server είναι να μεταφέρουμε την βάση δεδομένων. Για να μεταφέρουμε την βάση δεδομένων πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα βάση στο server. Όταν δημιουργούμε μια νέα βάση δεδομένων δημιουργούμε και ένα νέο χρήστη της βάσης δεδομένων. Αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να καταγράψουμε σε ένα χαρτί τέσσερα πράγματα, το όνομα της βάσης( database name), το hostname, το όνομα του χρήστη(user name) και τον κωδικό του χρήστη(password). Αυτά θα μας χρειαστούν στο επόμενο βήμα.Στη συνέχεια πρέπει να μπούμε στο online περιβάλλον διαχείρισης της βάσης το οποίο συνήθως είναι τo php my admin. Εκεί θα κάνουμε εισαγωγή(import) το παλιό αρχείο της βάσης που λάβαμε από τον παλιό server. Εδώ πρέπει να προσέξουμε το αρχείο sql να μην υπερβαίνει τα 2,5MBytes. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό καλό είναι να συμπιέσουμε το αρχείο(zip).

Το τέταρτο βήμα για τη μεταφορά wordpress σε νέο server είναι να μεταφέρουμε τα αρχεία στο νέο server. Για να μεταφέρουμε αρχεία στο νέο server χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε λογισμικό FTP όπως για παράδειγμα το File Zilla. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τα στοιχεία ftp πρόσβασης στο νέο server, τα οποία είναι το hostname, το login name και το password. Τα στοιχεία αυτά μας τα δίνει η νέα εταιρία φιλοξενίας.

Σε αυτό το άρθρο είδαμε πως μπορούμε να κάνουμε μεταφορά wordpress σε άλλο server .

Πηγή: http://www.infopolis.gr/metafora-wordpress-se-allo-server/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *