κατασκευή wordpress theme

Σε αυτό το άρθρο ασχολούμαστε με την κατασκευή wordpress theme και παρουσιάζουμε μια λίστα με όλα τα αρχεία που περιλαμβάνονται σε ένα wordpress theme. H κατασκευή wordpress theme είναι μια διαδικασία αρκετά απλή, και μπορεί να γίνει εύκολα. …

style.css
Είναι το κύριο αρχείο stylesheet. Πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται σε κάθε Theme, και πρέπει υποχρεωτικά να περιέχει τις πληροφορίες για το Theme (δηλαδή το information header).

rtl.css
Είναι το rtl stylesheet. Θα ενσωματωθεί αυτόματα εάν ο προσανατολισμός του κειμένου είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το RTLer plugin.

index.php
Είναι το βασικό αρχείο σε κάθε template στην κατασκευή wordpress theme. Εάν το Theme παρέχει δικά του templates, τότε πρέπει να περιλαμβάνεται υποχρεωτικά το index.php.

comments.php
Είναι το αρχείο για τα σχόλια.

front-page.php
Χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στατική αρχική σελίδα (static front page)

home.php
Αυτή είναι η προκαθορισμένη αρχική σελίδα (front page by default). Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί στατική αρχική σελίδα (static front page), τότε αυτό είναι το template της σελίδας για τα τελευταία άρθρα (latest posts)

single.php
Είναι το template για τα μεμονωμένα άρθρα. Χρησιμοποιείται όταν πρέπει να παρουσιαστεί ένα μεμονωμένο άρθρο. Τόσο για αυτό όσο και για όλα τα υπόλοιπα query templates, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται στο theme), τότε χρησιμοποιείται το αρχείο index.php.

single-{post-type}.php
Χρησιμοποιείται στην περίπτωση που απαιτείται ένα μεμονωμένο άρθρο ειδικής κατηγορίας. Για παράδειγμα, το αρχείο single-book.php χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει μεμονωμένα άρθρα της κατηγορίας «book». Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το αρχείο (δηλαδή δεν περιλαμβάνεται στο theme), τότε χρησιμοποιείται το αρχείο index.php.

page.php
Είναι το αρχείο για την παρουσίαση των σελίδων. Χρησιμοπείται για να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη σελίδα.

category.php
Είναι το αρχείο για την παρουσίαση των κατηγοριών. Χρησιμοπείται για να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη κατηγορία.

tag.php
Είναι το αρχείο για την παρουσίαση των tag. Χρησιμοπείται για να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο tag.

taxonomy.php
Χρησιμοπείται όταν απαιτείται ειδική ταξινόμηση (custom taxonomy)

author.php
Είναι το αρχείο για την παρουσίαση των συγγραφέων. Χρησιμοπείται για να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο συγγραφέα.

date.php
Είναι το αρχείο για την παρουσίαση ημερομηνιών. Περιλαμβάνει έτος, μήνα, μέρα, ώρα, λεπτό, δευρερόλεπτο

archive.php
Χρησιμοποιείται για την παρουσίαση κατηγορίας, συγγραφέα ή ημερομηνίας. Αυτό το αρχείο δεν χρησιμοποιείται όταν υπάρουν τα αντίστοιχα αρχεία category.php, author.php, και date.php το καθένα για το σκοπό του

search.php
Χρησιμοποιείται για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

attachment.php
Χρησιμοποιείται όταν πρέπει να παρουσιαστεί ένα single attachment

image.php
Χρησιμοποιείται όταν πρέπει να παρουσιαστεί ένα single image attachment. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το αρχείο, τότε χρησιμοποιείται το αρχείο attachment.php.

404.php
The 404 Not Found template. Used when WordPress cannot find a post or page that matches the query. Χρησιμοποιείται όταν δεν βρεθεί η εγγραφή που πρέπει να παρουσιαστεί. Δηλαδή όταν δεν βρεθεί το άρθρο ή η σελίδα που πρέπει να παρουσιαστεί.

Σε αυτό το άρθρο είδαμε τα αρχεία που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή wordpress theme

Πηγή: http://www.infopolis.gr/wordpress-theme/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *