WSJ: Eρευνούν τη Huawei για πιθανή κλοπή εμπορικών μυστικών

WSJ: Eρευνούν τη Huawei για πιθανή κλοπή εμπορικών μυστικών

REUTERS/Aly Song

Δείτε ακόμα

  • H Huawei οδηγεί την Πολωνία σε αχαρτογράφητα διπλωματικά ύδατα 15/01 17:40
  • Huawei: Απέλυσε τον υπάλληλο, που συνελήφθη στην Πολωνία για κατασκοπεία 13/01 07:50

Έρευνα πάνω στη Huawei Technologies Co. για πιθανή κλοπή εμπορικών μυστικών από συνεργάτες της στις ΗΠΑ πραγματοποιούν Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πηγές της WSJ, ένα από τα αντικείμενα της έρευνας είναι και η πιθανή κλοπή τεχνολογίας για δοκιμές smartphones από την T-Mobile US.

Η έρευνα έλαβε διαστάσεις εν μέρει λόγω αγωγών σε βάρος της κινεζικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μία κατά την οποία η Huawei κρίθηκε από δικαστήριο του Σιάτλ ως υπεύθυνη για την απόκτηση ρομποτικής τεχνολογίας από εργαστήριο της T-Mobile στο Μπέλεβιου των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίδας. Η έρευνα φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και πιθανότατα θα οδηγήσει σύντομα σε απαγγελία κατηγοριών, ανέφεραν οι εν λόγω πηγές.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια, όπως και εκπρόσωπος της Huawei, που είπε ωστόσο ότι η κινεζική εταιρεία και η Τ-Mobile «διευθέτησαν τις διαφορές τους το 2017, μετά από ετυμηγορία ενόρκων στις ΗΠΑ, όπου δεν βρέθηκε ζημία, παράνομος πλουτισμός ή σκόπιμες και κακόβουλες ενέργειες από τη Huawei σε σχέση με τους ισχυρισμούς για εμπορικά μυστικά της Huawei».

Η εν λόγω έρευνα αυξάνει την πίεση προς τον κινεζικό κολοσσό – τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο και τον Νο2 κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως – εν μέσω μιας ευρύτερης, επιθετικότερης στρατηγικής από την κυβέρνηση Τραμπ πάνω σε θέματα καταγγελιών για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας από κινεζικές εταιρείες.

Την περασμένη εβδομάδα, εργαζόμενος της κινεζικής εταιρείας είχε συλληφθεί στην Πολωνία, κατηγορούμενος για κατασκοπεία. Τον προηγούμενο μήνα η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας και κόρη του ιδρυτή της είχε συλληφθεί στον Καναδά, κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Γενικότερα, η εταιρεία κατηγορείται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες πως ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση για σκοπούς κατασκοπείας, κάτι που η ίδια η εταιρεία αρνείται.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *