Xειμαρρώδης, ανεπιτήδευτη και αληθινή και ακούει στο όνομα Έλενα Παπαρίζου

Aυθεντική, χειμαρρώδης, ανεπιτήδευτη και αληθινή, κερδίζει τον συνομιλητή της χάρη στην καθόλου επίκτητη ευγένειά της…
Παραμένει γνήσια, κάτι που δεν συναντάς συχνά σε μια εποχή που η εικόνα στα social media καπελώνει την προσωπικότητα. Σήμερα, στα 35 της, δηλώνει νέα, νοικοκυρά και ευτυχισμένη με τη ζωή που έφτιαξε μετά από 18 χρόνια καριέρας

«Αν άλλαξε κάτι στη ζωή μου μετά τα 35α γενέθλιά μου;». Η Έλενα Παπαρίζου δεν μπορεί τους πληθυντικούς, θέλει να απευθύνεται με το μικρό όνομα στον συνομιλητή της. Μπορεί να μη δίνει τις τυποποιημένες απαντήσεις που έχεις συνηθίσει να ακούς. Διότι τα έχει βρει με τον εαυτό της. Ξεκάθαρα. «Στα 35α γενέθλιά μου έλειπε ο άντρας μου στην Αμερική. Είχε κάνει η κυρία Μάτσα ένα καταπληκτικό πάρτυ και ήμασταν μαζεμένοι οι κριτές του ‘‘The Voice’’ και πέρασα υπέροχα. Έχω φίλους που έπαθαν πανικό μόλις μπήκαν στα πρώτα -άντα. Θυμάμαι ότι με έπιασε μελαγχολία στα 33α γενέθλιά μου. Αλλά στιγμιαία. Γιατί σκέφτηκα πόσα πράγματα έχω κάνει και πόσα ακόμη θα ζήσω. Έκανα ένα πάρτυ σπίτι μου για 45 άτομα. Τα μαγείρεψα όλα μόνη μου.

Ο κολλητός μου φίλος Al Giga γέμισε το σπίτι με μπαλόνια και το πάρτυ τελείωσε στις 7 το επόμενο πρωί. Ήταν όλοι οι δικοί μου άνθρωποι εκεί. Η οικογένεια, οι φίλοι μου και τα δικά μου άτομα από τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι πρέπει να γιορτάζουμε τη ζωή μας. Να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο που περνάει. Να θέτουμε το εξής ερώτημα σε κάθε γενέθλια: “Έγινες καλύτερος άνθρωπος αυτό τον χρόνο;”. Είμαι της άποψης ότι περνάμε όλη τη ζωή μας σαν μαθητές. Κάθε χρόνο μαθαίνουμε κάτι και βελτιωνόμαστε. Τι έχει αλλάξει; Σίγουρα είμαι πιο ώριμη, έγινα πιο απαιτητικός άνθρωπος σε σύγκριση με τη δεκαετία των 20 μου. Δεν είμαι ξερόλας, αλλά σίγουρα είμαι πιο αυστηρή σε μικροπράγματα. Λέω την άποψή μου και την υποστηρίζω».

To δημιουργικό άγχος του live

Το 2001 είδα για πρώτη φορά την Ελενα Παπαρίζου σε νυχτερινό μαγαζί. Ανοιγε με τους Antique το πρόγραμμα του Αντώνη Ρέμου στη Θεσσαλονίκη. Στην πρεμιέρα το μικρόφωνο της γλίστρησε από τα χέρια και προσγειώθηκε στο πρώτο τραπέζι, πάνω μου. «Δεν μου έχει ξανασυμβεί έκτοτε. Είχαν ιδρώσει τα χέρια μου από το άγχος. Και σήμερα όμως έχω άγχος. Το δημιουργικό άγχος. Δεν το αφήνω πλέον να με καταρρακώνει. Πρέπει να μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος μας. Δεν δαιμονοποιώ το άγχος, προσωπικά με κάνει να είμαι καλύτερη στη δουλειά, πιο συγκεντρωμένη και σίγουρα πιο αφυπνισμένη».

Με τον σύντροφό της, Ανδρέα Καψάλη

Η Ελενα σήμερα πάνω στη σκηνή είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, χορεύει και τραγουδάει με τόση άνεση που αντιλαμβάνεσαι πόσος ιδρώτας έχει χυθεί σε πολύωρες πρόβες. «Κάθε τραγούδι σε κάνει να μπαίνεις σε έναν ρόλο. Διηγείται μια ιστορία. Αλλιώς θα τραγουδήσω το “Ζιγκολό” που είναι παιχνιδιάρικο και αλλιώς θα νιώσω όταν πω το “Αγκάλιασέ με”. Νιώθω πάνω στη σκηνή λες και έχω ζήσει όλες τις ιστορίες των κομματιών μου. Το νέο μου κομμάτι “Αν με δεις να κλαίω” μιλάει για μια γυναίκα που αγάπησε με τόση δύναμη και πόνεσε. Είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται να ξαναγαπήσει πραγματικά. Πότε έκλαψα τελευταία φορά; Δεν θυμάμαι. Δεν κλαίω συχνά τον τελευταίο καιρό. Α, θυμήθηκα πότε συνέβη. Λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία με τη Δέσποινα Βανδή το καλοκαίρι. Ξέσπασα σε κλάματα επειδή πιέστηκα με τη δουλειά. Ένιωθα ότι δεν θα βρω χρόνο να καταφέρω τα πάντα. Και θύμωσα με τον εαυτό μου.

Οι Αμερικάνοι λένε: “If you don’t have time, you make time, girl”. Θύμωσα επειδή πανικοβλήθηκα. Έχω ένα πρόγραμμα πλέον στη ζωή μου. Δεν θα ξυπνήσω ποτέ μετά τις 10 το πρωί. Είναι επιλογή μου να μη δουλεύω τη νύχτα και να μην κοιμάμαι 5 και 6 το πρωί. Θέλω να ξυπνάω όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται. Να βάζω δύο μαθήματα φωνητικής την εβδομάδα και να τελειώνω με όλα τα επαγγελματικά ραντεβού πριν τις έξι. Θέλω να κατεβάζω ρολά πριν τις 9 το βράδυ. Περνάμε πολύ χρόνο με τον άντρα μου στο σπίτι τις καθημερινές. Σίγουρα θα βγούμε για φαγητό και θα συναντήσουμε τους φίλους μας κάποιες φορές, αλλά περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι μας».

«Κάθε τραγούδι σε κάνει να μπαίνεις σε έναν ρόλο. Διηγείται μια ιστορία. Αλλιώς θα τραγουδήσω το “Ζιγκολό” που είναι παιχνιδιάρικο και αλλιώς θα νιώσω όταν πω το “Αγκάλιασέ με”. Νιώθω πάνω στη σκηνή λες και έχω ζήσει όλες τις ιστορίες των κομματιών μου. Το νέο μου κομμάτι “Αν με δεις να κλαίω” μιλάει για μια γυναίκα που αγάπησε με τόση δύναμη και πόνεσε»

Στο σπίτι κυκλοφορεί όπως την έχουμε συνηθίσει στην τηλεόραση ή γίνεται ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας; «Είμαι με φόρμα, T-shirt και αθλητικά και συνήθως καθαρίζω ή μαγειρεύω. Μου φαίνεται τόσο φυσιολογικό να ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού. Μαγειρεύω πάντα τα απογεύματα. Τα Χριστούγεννα θα κάνω μια παραδοσιακή σουηδική συνταγή, κάτι σαν το τσουρέκι το πασχαλινό, αλλά με σαφράν. Κάνω σπάνια τα στρούντελ και τα γλυκά με κανέλα και ζάχαρη, γιατί δεν αγαπάμε πολύ τα γλυκά στο σπίτι μας».

«Εχω ένα πρόγραμμα πλέον στη ζωή μου. Δεν θα ξυπνήσω ποτέ μετά τις 10 το πρωί. Είναι επιλογή μου να μη δουλεύω τη νύχτα και να μην κοιμάμαι 5 και 6 το πρωί. Θέλω να ξυπνάω όσο πιο νωρίς γίνεται το πρωί. Περνάμε πολύ χρόνο με τον άντρα μου στο σπίτι τις καθημερινές. Σίγουρα θα βγούμε για φαγητό και θα συναντήσουμε τους φίλους μας κάποιες φορές, αλλά περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι μας»

Ξημερώματα σε πτήση από Αθήνα για Βαρσοβία. Η εντελώς άβαφη Ελενα Παπαρίζου πηγαίνει με τον σύζυγό της για τριήμερο στην Πολωνία. Οι συνταξιδιώτες της την προσεγγίζουν για να της μιλήσουν. Στέκεται και μιλάει με όλους, χαμογελαστή και χωρίς ίχνος ντιβισμού. «Δεν ξέρεις πόση χαρά παίρνω όταν μου μιλάει ο κόσμος. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πόσο ωραία νιώθω όταν με πλησιάζουν με τόση ευγένεια και απλότητα για να μου εκφράσουν την αγάπη τους. Ποτέ δεν θα μπορούσα να τους σνομπάρω».

«Δεν ασχολούμαι πια κάθε μέρα με τη ζυγαριά μου»

Η Ελενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στο προσκήνιο 17 ετών. Ενα εκθαμβωτικά όμορφο κορίτσι που πρωταγωνιστούσε στα εξώφυλλα περιοδικών σε σέξι πόζες. «Ηταν κομμάτι της δουλειάς αυτές οι φωτογραφήσεις. Και μακάρι να ξαναγυρίσουν οι εποχές που κάναμε τέτοιες παραγωγές στα περιοδικά. Εχω κάνει κάποιες πάρα πολύ σέξι φωτογραφήσεις. Σήμερα μάλλον δεν θα τις έκανα. Δεν σημαίνει ότι δεν φωτογραφίζομαι σέξι, μου αρέσει να βλέπω τις γυναίκες γεμάτες θηλυκότητα σε κάθε ηλικία. Είναι σέξι η αυτοπεποίθηση και το βλέμμα σου ακόμη κι αν είσαι ντυμένη με μακριά, κλειστά ρούχα. Το σέξι μού αρέσει πάντα. Το πρόστυχο δεν αντέχω. Το γυμνό είναι καλλιτεχνικό».

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσε εγκλωβισμένη σε ένα πρότυπο και μετανιωμένη που δεν κλίκαρε όλα τα προαπαιτούμενα σε κουτάκια άλλων; «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι ότι με έχουν βάλει σε ένα κουτάκι και πρέπει να ικανοποιώ τις δικές τους προβολές. Κάνω αυτό που θέλω για μένα. Δεν σημαίνει ότι κάτι που κάνουν όλοι είναι απαραίτητα κάτι που ταιριάζει και σε μένα. Δεν παρασύρομαι από τις γνώμες των πολλών.

Δεν ασχολούμαι κάθε μέρα με τη ζυγαριά μου. Προτεραιότητά μου είναι η υγεία μου. Να είμαι καλά. Σωματικά, πνευματικά και ψυχικά. Σίγουρα είσαι αυτό που τρως, αλλά κάποιες φορές υπάρχει σοβαρός λόγος που παίρνεις ή χάνεις βάρος. Είχα θυρεοειδή και άλλα ορμονικά θέματα. Μέσα σε μία εβδομάδα δεν χωρούσα στο αγαπημένο μου τζιν. Σε πάρα πολύ μικρό διάστημα, μέσα σε δύο μήνες, πήρα δέκα κιλά. Δεν είχα καταλάβει ότι έχω θέμα με τον θυρεοειδή μου. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για καμία γυναίκα να παίρνει απότομα βάρος, αλλά έμαθα ότι το πιο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία μας. Δεν είμαι από τις γυναίκες που αν πάρουν δύο κιλά θα νιώσουν ενοχές.

Στις διακοπές τρώμε καλά και κοιμόμαστε πολύ. Είναι λογικό να παχύνουμε. Γι’ αυτό κάνουμε διακοπές και όχι για να δείχνουμε τα μαγιό στην παραλία. Αλλαξα πολύ τον τρόπο που τρέφομαι. Αποφεύγω τα έτοιμα φαγητά που είναι γεμάτα ζάχαρη. Κυκλοφορώ με ταπεράκια. Προχθές που είχαμε γυρίσματα για το ‘‘The Voice’’ έφυγα στις 9 από το σπίτι και επέστρεψα στις 8 το βράδυ. Είχα μαζί μου τρία γεύματα. Τα φτιάχνω μόνη μου, θέλω να τρώω νόστιμα. Να είναι ωραία στην όψη και τη γεύση. Να μυρίζουν ωραία. Θέλω να ζω γενικά όμορφα».

Σκηνή από το βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού «Αν με δεις να κλαίω» που έχει συγκεντρώσει τον αριθμό ρεκόρ των 2.000.000 views!

Το γέλιο της Ελενα Παπαρίζου παρασύρει όλη την κριτική επιτροπή του «The Voice». Εχουν διακόψει γύρισμα από τα γέλια; «Δεν κόβουν σχεδόν τίποτα. Περνάμε πραγματικά καλά. Αγαπιόμαστε. Καθόμαστε μετά τα γυρίσματα και τα λέμε. Είμαστε καλή παρέα. Φίλοι. Μέσα στο καλοκαίρι με έπαιρνε τηλέφωνο ο Πάνος να με ρωτήσει σε ποια πόλη είμαι, έβλεπα αφίσες με τον Κωστή σε κάθε μέρος, με τον Σάκη χαθήκαμε λίγο, αλλά ξέρει πόσο τον αγαπώ. Είχε ανάγκη μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς να κάνει και αυτός διακοπές. Εγώ δεν έκανα διακοπές φέτος, αλλά έκανα μια υπέροχη περιοδεία με τη Δέσποινα Βανδή. Διακοπές έκανα πέντε ημέρες στην Αθήνα και τρεις στη Νάξο με τον άντρα μου. Φέτος δεν έχω κλείσει κάποια συνεργασία σε μαγαζί, έχω ανάγκη να πάρω λίγο χρόνο για μένα. Πέρυσι έκανα τη διαδρομή Σουηδία – Ελλάδα σε εβδομαδιαία βάση. Εμφανιζόμουν σε βραδινό σόου στη Σουηδία (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) και επέστρεφα με την πρώτη πρωινή πτήση στην Αθήνα κάθε Κυριακή».

Αναφέρει ότι η μητέρα της την πήγαινε ξημερώματα στο αεροδρόμιο για να προλάβει την πτήση και της θυμίζω την ανάρτηση της φωτογραφίας από τον γάμο του Σάκη Ρουβά στο Instagram με τον σύζυγό της και τη συνοδευτική λεζάντα «η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη». «Η οικογένεια είναι το νούμερο ένα στη ζωή μου. Οικογένεια είναι και οι φίλοι ζωής που αποκτάς στην πορεία σου. Εχω μεγαλώσει στη Σουηδία βλέποντας οικογένειες να μη μιλιούνται μεταξύ τους. Το συνάντησα και στην Ελλάδα.

Στη δική μου περίπτωση η οικογένεια είναι εκεί σε κάθε περίπτωση για να σε φροντίσει, να νιώσει περηφάνια για τα επιτεύγματά σου και να σου δώσει παρηγοριά αν τη ζητήσεις. Με στηρίζει η οικογένειά μου. Η οικογένειά μου είναι ο άντρας μου. Και σίγουρα η δική του οικογένεια. Νιώθω άνετα να καλέσω τη σύζυγο του αδελφού του Ανδρέα και να μοιραστώ μαζί της κάτι ή την πεθερά μου. Εχω επίσης και την καλλιτεχνική οικογένεια. Συνεργαζόμουν επί σειρά ετών με τον Al Giga και τον Γιάννη Μαρκετάκη. Μπορεί πλέον να μη συνεργαζόμαστε, αλλά είμαστε δεμένοι σαν αδέλφια. Με τη νέα ομάδα, τον Στέφανο Βασιλάκη, τον Δημήτρη Δημητρούλη και την Αννα Ζιάζια δέσαμε αμέσως και τους παίρνω τηλέφωνο για να κουβεντιάσουμε τη μέρα μας».

«Στο ‘‘The Voice’’ περνάμε πραγματικά καλά. Αγαπιόμαστε. Καθόμαστε μετά τα γυρίσματα
και τα λέμε. Είμαστε καλή παρέα. Αλλά και με τα παιδιά μου… Εμαθα να δίνω αγάπη
γιατί πήρα αγάπη, αυτό θέλω να περάσω και στα παιδιά μου στο ‘‘The Voice’’. Δεν θέλω
να ξεδιπλώνουν την προσωπική τους ζωή»

Δουλεύει 18 χρόνια και ξεκίνησε την καριέρα της από παιδί, στα 17 της. Υπήρξε ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης; «Οχι. Στάθηκα τυχερή. Ολοι οι άνθρωποι που γνώρισα στην καριέρα μου με κοιτούσαν στα μάτια. Ξεκίνησα μικρή, αλλά ήμουν σε σχέση. Μπορεί να ζω σε άλλον κόσμο, αλλά πραγματικά με πρόσεξαν οι άνθρωποι στη δουλειά μου. Εμαθα να δίνω αγάπη γιατί πήρα αγάπη, αυτό θέλω να περάσω και στα παιδιά μου στο ‘‘The Voice’’. Δεν θέλω να ξεδιπλώνουν την προσωπική τους ζωή. Να τους δώσω συμβουλές μέσα από το δικό μου πάθημα. Να τους μάθω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο.

Ξέρεις τι αποφάσισα πριν από μερικά χρόνια; Σταμάτησα να διαβάζω πράγματα που ο καθένας ισχυριζόταν για μένα ή έγραφε επειδή είχε όρεξη να κράξει έναν καλλιτέχνη. Διάλεξα να απέχω για να μη χαλάω την ψυχολογία μου. Ως καλλιτέχνες είμαστε εκτεθειμένοι. Πολύ. Ο κόσμος θέλει να μάθει πράγματα για τη ζωή μας. Το καταλαβαίνω ότι κομμάτι της δημοσιογραφικής δουλειάς είναι να με ρωτήσεις για την προσωπική μου ζωή, αλλά μπορώ απλά να μην απαντήσω ή να πω για κάποια ερώτηση ότι είναι αδιάκριτη και αγενής. Η έκθεση έχει ένα τίμημα. Μπορώ όμως πλέον να προστατευτώ».

Είναι εξαιρετική ως κριτής του «The Voice».  Σκέφτηκε ποτέ να κάνει κάτι άλλο στην τηλεόραση; «Το αντικείμενό μου είναι το τραγούδι και με αυτό θα ασχοληθώ. Μπορώ να κάνω μιούζικαλ με μεγάλη χαρά. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά δεν ταιριάζουν πάντα οι χρόνοι για να τα καταφέρω να ανταποκριθώ 100%. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του νέου μου δίσκου». Την ρωτάω αν παρακολουθεί τα views στο Youtube. «Δεν ξέρω πόσα views έχει στο YouTube το καινούριο τραγούδι (έχει ήδη ξεπεράσει τα 2.000.000 προβολές). Δεν μου αρέσει να βλέπω πώς πηγαίνουν τα νούμερα ούτε στις πωλήσεις ούτε στην τηλεθέαση. Το θεωρώ γρουσουζιά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *