«Η X.A. “μόλυνε” όσους είχαν πληγεί από τις βίαιες μεταρρυθμίσεις»

Μια παλλαϊκή διαδήλωση των Ελλήνων ενάντια στη βία της Χ.Α. ονειρεύεται ο Κον Μπεντίτ

«Στη δημοκρατία, όταν σε μια κομματική οργάνωση κρύβεται μια στρατιωτική…
ομάδα υπεύθυνη για πράξεις βίας, επιθέσεων και δολοφονιών, είναι ένας λόγος αλλά και μια υποχρέωση να απαγορευθεί αυτό το κόμμα» δηλώνει ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» υποστηρίζει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν δημιουργήθηκε από την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή είναι μια πραγματικότητα στην ελληνική Ιστορία. Αλλά από την άλλη πλευρά μια κακή ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να ωθήσει ένα μέρος του πληθυσμού της χώρας στη λάθος κατεύθυνση. Όταν μια κοινωνία είναι αποπροσανατολισμένη, τότε η μόλυνση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού μπορεί να λειτουργήσει».

Ο Κον Μπεντίτ εξομολογείται και το όνειρο που έχει το οποίο είναι το εξής: «Να δω στην Ελλάδα μια ειρηνική διαδήλωση από 500.000 κόσμο που να διαμαρτύρεται μαζικά ενάντια στη βία της Χρυσής Αυγής».

Όσο για το αν υφίσταται ο κίνδυνος εξόδου από την Ε.Ε. υποστηρίζει: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ. Δεν θα είναι η κατάρρευση της Ευρώπης αν η Ελλάδα βγει. Δημιουργήσαμε όμως, την Ευρώπη και το ευρώ και εκτός από τα οφέλη θα πρέπει να επωμιστούμε και τις δυσκολίες. Η θέση μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Άλλες φορές τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα κι άλλες πιο εύκολα».

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *