YouTube: Κόβει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

YouTube: Κόβει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

REUTERS/Dado Ruvic

Δείτε ακόμα

  • YouTube: Κόβει τις διαφημίσεις από κανάλια αντιεμβολιαστών 26/02 18:28

Το YouTube ανακοίνωσε την Πέμπτη πως απενεργοποιεί τα σχόλια σε βίντεο με ανηλίκους, περίπου μία εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα περί προβολής διαφημίσεων σε βίντεο που έδειχναν εκμετάλλευση ανηλίκων.

«Την τελευταία εβδομάδα, απενεργοποιήσαμε σχόλια από δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που θα μπορούσαν να υπόκεινται σε συμπεριφορά με σκοπό την εκμετάλλευση» αναφέρεται σε σχετικό blogpost.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Wired, οι διαφημίσεις εμφανίζονταν δίπλα σε βίντεο με ακατάλληλο/ανάρμοστο περιεχόμενο και σχόλια προκάλεσαν την αντίδραση εταιρειών όπως η Nestle και η AT&T, που «πάγωσαν» τις διαφημίσεις τους. «Ενώ απομακρύνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια σχόλια για παραβίαση των κανόνων μας, δουλεύαμε παράλληλα σε έναν ακόμα πιο αποτελεσματικό ταξινομητή, που θα εντοπίζει και θα απομακρύνει τα εκμεταλλευτικά σχόλια» ανέφερε το YouTube.

Όπως αναφέρει το BBC, αρκετά μεγάλα brands σταμάτησαν να διαφημίζονται στο YouTube καθώς ανακάλυψαν πως παιδόφιλοι άφηναν σχόλια εκμεταλλευτικού χαρακτήρα σε βίντεο παιδιών. Αρχικά η δημοφιλής ιστοσελίδα είχε απενεργοποιήσει τα σχόλια σε βίντεο όπου εμφανίζονταν πολλά τέτοια σχόλια. Ωστόσο, τώρα προβαίνει στην κίνηση να απενεργοποιήσει τα σχόλια σε βίντεο ανηλίκων από default, στο πλαίσιο μιας αλλαγής η οποία θα εφαρμοστεί μέσα σε διάστημα μηνών. Το βρετανικό δίκτυο είχε αναφέρει από το 2017 πως παιδόφιλοι αφήνουν ακατάλληλα σχόλια σε βίντεο στο YouTube. Μάλιστα, πέρα από τα σχόλια πρόστυχου χαρακτήρα, χρησιμοποιούσαν τον χώρο των σχολίων για να υποδεικνύουν περιεχόμενο το οποίο μπορεί να ήταν ενδιαφέρον για άλλους παιδόφιλους.

Το μέτρο θεωρείται πως κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει βίντεο με μωρά που ανεβάζουν οι γονείς τους στην ιστοσελίδα, καθώς και ταινίες μικρού μήκους με παιδιά από δημοφιλείς «αστέρες» του YouTube. Σύμφωνα με το BBC, τα βίντεο με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και εφήβους δεν θα έχουν απενεργοποιημένα τα σχόλια, εκτός και αν κάποιο προσελκύει έντονο ενδιαφέρον παιδοφίλων – όπως για παράδειγμα ένα βίντεο με έναν έφηβο/η να κάνει γυμναστική.

Ένας μικρός αριθμός δημιουργών περιεχομένου στο YouTube θα μπορεί να επιτρέπει σχόλια σε βίντεο με παιδιά: Θα πρόκειται για κανάλια/χρήστες που θεωρούνται αξιόπιστοι, όπως οικογενειακοί video-bloggers ή γνωστοί «αστέρες» του YouTube. Ωστόσο, θα απαιτείται επαγρύπνηση ως προς τον έλεγχο των σχολίων, ενώ θα πρέπει να δείχνουν πως τα βίντεό τους δεν παρουσιάζουν τον κίνδυνο προσέλκυσης ακατάλληλων σχολίων.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, το YouTube έκλεισε κανάλια τα οποία «έθεταν σε κίνδυνο» παιδιά, όπως για παράδειγμα κανάλια τα οποία έβαζαν ακατάλληλο περιεχόμενο στη μέση παιδικών καρτούν. Ένα από τα κανάλια που κατονομάστηκαν ήταν το FilthyFrankClips, το οποίο είχε δημοσιεύσει βίντεο όπου δίνονταν οδηγίες στα παιδιά για το πώς να αυτοτραυματίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *