Η αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη…

Η αλληλεγγύη είναι μέσα στο DNA μας….. την “εμφανίζουν” ακόμα και φυλές ανθρώπων που έχουν την ελάχιστη οργάνωση (άγρια ή ημι-άγρια κατάσταση), χωρίς καν να πιστεύουν σε κάποιο Θεό που να τους την επιβάλει….(απλά βοηθούν όποιον έχει την ανάγκη τους)…Το ότι γράφω, ότι είναι στο DNA μας, σημαίνει ότι είναι ανάγκη μας πραγματική, νοιώθουμε ανάγκη να είμαστε αλληλέγγυοι γιατί είμαστε άνθρωποι (ανθρωπινό DNA)….

Ωστόσο ζώντας σε μεγαλουπόλεις δεν έχουμε τέτοια παραδείγματα!!! όπως πχ μια σε αιχμαλωσία η μάνα ενός παιδιού δεν ξέρει πως να το μεγαλώσει (μιλάω για ζωάκια) γιατί δεν έχει δει πως γίνεται,… γιατί γεννήθηκε σε αιχμαλωσία (ζώα υπό εξαφάνιση).

Αν λοιπόν αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας αυτές, τότε μόνο θα τις αναδείξουμε και θα τις πραγματωσουμε… Ας μη περνάει μέρα που να μην συμμετέχουμε σε κάτι κοινωφελές….(άλλωστε αν κάτι το κάνει κάποιος για 30-40 μέρες του γίνεται παντοτινή συνήθεια!!!).

Άντε σαν Βιολόγος σας είπα όλα τα κόλπα που υπάρχουν στο κωδικά μας και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να ζούμε σαν άνθρωποι…..εκμεταλλευτειτε τα και θα ζήσουμε καλύτερα σε αυτή τη πόλη…….που πέραν από τις δόξες των ολυμπιακών και των κυπέλλων ……μόνο το 1999 (σεισμοί) οι κάτοικοι της ένιωσαν πραγματικά αδέλφια γιατί ο καθένας πλημμύρισε με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης για τον άλλο (δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν αυτά τα κατεσταλμένα γονίδια μας/επιστημονικά ονομάζονται γονίδια του καλού Σαμαρείτη)!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *