Μόνο για άνδρες: Τα μυστικά του τέλειου ξυρίσματος

3Δεν διεκδικώ δάφνες ότι το παρακάτω είναι πλήρες ή 100% σωστό (παρά το ότι είναι!).
Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο…
(και όχι μόνο για αρχάριους)…
ΟΔΗΓΙΕΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
(Δεν είμαι χρήστης μαχαιριού αν και έχω κάποιες γνώσεις στο θέμα. Θα προσπαθήσω σε άλλο ποστ να αναφερθώ αναλυτικότερα.)

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!
1. Το Α και το Ω είναι η προετοιμασία!
2. Ό,τι δεν έχει γίνει σωστά στην προετοιμασία δεν το διορθώνει καμμία μα καμμία λεπίδα!
3. Στο ξύρισμα ΔΕ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ!

Αυτά είναι τα 3 πρώτα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς.

Τι χρειάζεται κανείς για ένα κλασικό ξύρισμα..

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
1. ξυριστική μηχανή ασφαλείας (safety razor)
2. κρέμα – σαπούνι ξυρίσματος (αφρός και τζελ είναι ταμπού – καθ’οτι άχρηστα!)
3. πινέλο
4. γαβάθα (για müsli ή ένα τεράστιο φλυτζάνι ή ένα κομψό μπολ)
5. μετά το ξύρισμα λοσιόν ή βάλσαμο

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
1. Προ ξύρισμα κρέμα – λοσιόν – λάδι
2. cooling gel με menthol (πχ για μασάζ αθλητών)
3. γλυκερίνη
4. Ο – δαχτυλίδια μονωτικά όπως σε MagLite

Οι λάμες είναι επιστήμη. Μια λάμα που σε έναν κάνει θαύματα, σε έναν άλλο είναι σκουπίδι. Γιαυτό δεν υπάρχει η ερώτηση: „Ποιά είναι η καλύτερη λάμα για ξυριστική μηχανή ασφαλείας?“. Είναι υποκειμενικά όλα, το ίδιο ισχύει και για τις μηχανές ασφαλείας! „Probieren geht über studieren“ λένε οι γερμανοί. „το να δοκιμάζεις είναι πιο σημαντικό από το να μελετάς“. Δοκιμάστε λάμες, επενδύστε λίγο παραπάνω μέχρι να βρείτε την κατάλληλη για εσάς λάμα! Μπορεί να πετάξετε κουτάκια ολόκληρα γιατί δεν κάνουν για εσάς. Δεν χάλασε ο κόσμος. (προτείνω στον Ανδρέα τη δημιουργία μιας αγοράς για τα μέλη, ώστε εάν κάποιος δεν θέλει κάτι να το βάλει εκεί και να επωφεληθει και ο ίδιος, αλλά και κάποιος άλλος που το έχει ανάγκη).. Μάρκες υπάρχουν πολύ περισσότερες από όσες μπορεί να φανταστεί κανείς. Παραδειγματα:Gillette, Wilkinson Sword, Astra, Lord, Derby, Feather, Trig, Bic, 7 a.m., Timor, Merkur, Dorco, Personna, Sharp, Treet, Shogun (κινδυνος φιλετοποίησης), Atlanta (κοίτα Shogun), Fresh, Rapira, Sputnik, Shark, Souplex, Laser, Croma, Bluebird, Polsilver, Alando, Zorrk, Bolsano, Super+Platinum, Royal 2. Όλες αυτές οι μάρκες έχουν βεβαίως διάφορα „μοντέλλα“, κάποιες έχουν 5 διαφορετικές λάμες να προσφέρουν!!! Εννοείται ότι δεν έχω βάλει όλες τις μάρκες, εννοείται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τοπικά διαθέσιμες μάρκες (πουχου οι Dreaming είναι προϊόν για την αλυσίδα super market της REWE, οπότε άχρηστη πληροφορία για την Ελλαδα!)

Στην επιλογή της ξυριστικής μηχανής ασφαλείας είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα. Κάποιος πρέπει να ξέρει εαν θέλει ενα πιο ελαφρύ ή πιο βαρυ „εργαλείο“, με κοντή ή μακριά λαβή. Η ποικιλία είναι μεγάλη, όσο και αν αυτό παραξενεύει. Η Merkur από το Solingen θα έλεγα είναι ο γίγαντας σήμερα. Μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Οι λάμες της εταιρείας αν και καλές, συχνα υπερτιμολογημένες. H Gillette, ο πρώτος διδάξας δεν παράγει πλέον ξυριστικές μηχανές ασφαλείας, αλλα πλαστικά παιχνιδάκια. Άλλοι σημαντικοί κατασκευαστές είναι κυρίως οι: Mühle (Γερμανία), Edwin Jagger (Hνωμένο Βασίλειο, κεφαλές Mühle), Parker (Ινδία), Lord (Ινδία, Πακιστάν, Αίγυπτος), Weishi (Κίνα), Feather (Ιαπωνία). Οι Merkur και Mühle, κατασκευάζουν κεφαλές και για άλλες εταιρείες. Η Parker κάνει αντίγραφα των κλασικών Gillette. Άν ψάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν στην αγορά πάνω από 70 μοντέλλα ξυριστικών μηχανών ασφαλείας, με τα πιο πολλά να είναι καλής έως εξαιρετικής ποιότητας! Μοναδική εξαίρεση το 45ρι της Merkur (ΙΜΗΟ) που βγήκε φέτος και είναι από βακελίτη! Προσωπικά δε με αρέσει. Δίνει όμως σε κάποιον που έχει αλλεργία σε χρώμιο ή / και νικέλιο την ευκαιρία να κάνει ένα ξύρισμα όπως εμείς! Σε άλλο ποστ θα γίνει αναφορά στην ιστορία των ξυριστικών μηχανών ασφαλείας..

Κρέμες – σαπούνια ξυρίσματος, πινέλα
Ειδικό κεφάλαιο, σε επόμενο ποστ!

Θα προσπαθήσω να κατηγοριοποιήσω τη διαδικασία. Ξεκινάω με ένα πίνακα, σαν „περιεχόμενα“.
Να τονίσω ότι η οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά προϊόντων δεν αποσκοπεί την διαφήμιση, αλλά καλύτερη κατανόηση!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *