Ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων!

1Όλα τα σκυλιά χρειάζονται εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ζήσουν χωρίς προβλήματα μέσα σε ένα σπίτι. Κάποιες ράτσες σκύλων όμως είναι πιο επικίνδυνες από τις άλλες, γι” αυτό χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Κάθε σκύλος είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος για τους ανθρώπους, αλλά σχεδόν κάθε ράτσα μπορεί και να σκοτώσει. Είναι αλήθεια όμως, ότι ορισμένες ράτσες είναι πιο ευαίσθητες στο να πέφτουν θύματα της επιθετικής τους φύσης.

Δεν φταίνε όμως απαραίτητα τα ίδια τα σκυλιά, αλλά ίσως τις περισσότερες φορές τα ίδια τους τα αφεντικά που νομίζουν ότι μπορούν να εκνευρίζουν και να τα έχουν δεμένα σε μια αποθήκη χωρίς χάδια και φροντίδα , μόνο και μόνο για το «θέαμα».

Οι συγκεκριμένες 10 ράτσες που ακολουθούν θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες γιατί έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους, σύμφωνα με στοιχειά που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου προήρθε και η συγκεκριμένη έρευνα.

 

Αυτά είναι τα 10 πιο εχθρικά σκυλιά!

 

10. Great Dane

ratses skilon

Αν εκπαιδευτεί σωστά, τότε ο Δανός όπως λέγεται και αλλιώς μπορεί να γίνει ένας ευγενικός γίγαντας. Βέβαια αυτά τα σκυλιά είναι τόσο μεγάλα και επιβλητικά πλάσματα που είναι ικανά να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα εάν δεν τα φροντίσεις σωστά.

Το αρσενικό θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει από τους χειρότερους δολοφόνους, καθώς μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 200 κιλά και να έχει ύψος 86 εκατοστά.

Ο τελευταίος καταγραμμένος θάνατος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003, όταν ένας Δανός σκότωσε ένα 2χρονο κορίτσι στη Νότια Καρολίνα.

 

9. Boxer

skili Boxer

Τα Boxer ήταν κυνηγετικά σκυλιά και από τον Α “Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως σκυλιά φρουράς και επίθεσης.

Τα Μπόξερ είναι γνωστά για τα δυνατά τους σαγόνια και τα κοφτερά τους δόντια, βέβαια αυτό είναι καλό για τις οικογένειες που θέλουν να νιώθουν ασφαλείς.

Ωστόσο, τα boxer είναι και ισχυρογνώμων. Ο τελευταίος θάνατος που προκλήθηκε από ένα μπόξερ ήταν στις ΗΠΑ στις 28 Δεκέμβρη 2013 στην Αριζόνα, όταν ένας άνδρας προσπάθησε να χωρίσει το μπόξερ του από τα άλλα σκυλιά του σε έναν καβγά.

 

8.  Wolf Hybrid

Wolf Hybrid

Όλα τα σκυλιά στην ουσία είναι απόγονοι των λύκων, αλλά πολλά από τα σημερινά είδη σκύλων εξακολουθούν να είναι άμεσα διασταυρωμένα με αυτά τα άγρια ζώα.

Αυτά τα σκυλιά είναι συχνά εξαιρετικά επιφυλακτικά προς τους ανθρώπους και απρόβλεπτα, σε σημείο που πολλά κράτη θεωρούν ότι είναι παράνομο το να αγοράζεις έναν τέτοιο λύκο.

 

7. Malamute

Malamute

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστήμιου του Τέξας, τα σκυλιά Malamutes ήταν υπεύθυνα για πέντε θανατηφόρα δαγκώματα από σκύλους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1966 έως το 1980.

Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιούνται συχνά για να σέρνουν τα έλκηθρα, σε μέρη όπως η Αλάσκα. συχνά όμως επιτίθεται σε μικρότερα ζώα.

 

6. Husky

Husky

Όπως και τα Malamute, έτσι και τα Χάσκυ είναι μεγαλόσωμα είναι κυρίως είναι γνωστά ως σκυλία για το έλκηθρο. Τα Χάσκυ είναι αθλητικά και ενεργητικά σκυλιά και δεν είναι και τόσο ιδανικά για κατοικίδια ζώα.

Ένα Χάσκυ ήταν υπεύθυνο για τον θάνατο 15 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ του 1979 και του 1998.

 

5. Bullmastiff

Bullmastiff

Αυτά είναι από τα πιο μεγάλα και τρομακτικά σκυλιά, ενώ συγκεκριμένα τα αρσενικά μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 60 κιλά βάρος.

Το μεγάλο τους μέγεθος τα κάνει να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά δεν μπορούν να μείνουν πολύ υπάκουα. Αρχικά ήταν σκυλιά φρουράς, λόγω της επιθετικής τους ιδιοσυγκρασίας.

Φέτος, στο New Jersey, ένα Bullmastiff επιτέθηκε και κατάφερε να σκοτώσει ένα 13χρονο αγόρι, αφού πρώτα δραπέτευσε από την περίφραξή του.

 

4. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Τα Doberman Pinschers χρησιμοποιούνται κάποτε ως αστυνομικά σκυλιά, καθώς πολύ συχνά είναι επιθετικά προς τους ξένους, αλλά όχι και τόσο προς τους ιδιοκτήτες τους.

Η άσχημη τους φήμη έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά θεωρούνται ακόμη επικίνδυνα λόγω του μεγέθους και της δύναμης τους.

Το τελευταίο κρούσμα θανάτου που έχει προκληθεί από την συγκεκριμένη ράτσα ήταν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε από το ίδιο της το κατοικίδιο.

 

3. Γερμανικός Ποιμενικός

germanikos pimenikos

Το δάγκωμα ενός Γερμανικού Ποιμενικού έχει δύναμη πάνω από 1.060 Newtons και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν την τάση να δαγκώνουν και να επιτίθενται μόνο σε μικρότερα σκυλιά.

Πέρυσι, μία γυναίκα 35 χρονών δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της από τον γερμανικό ποιμενικό του συζύγου της και κατάφερε να ζήσει μόλις δύο ημέρες. Γι” αυτό και συνήθως χρησιμοποιούνται ως αστυνομικά σκυλιά.

 

2. Rottweiler

Rottweiler

Μεταξύ του 1993 και 1996, τα Rottweilers ήταν υπεύθυνα τουλάχιστον για τους μισούς θανάτους που προκαλούνταν από δαγκώματα σκυλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Επίσης, τα Rottweilers έχουν την ευθύνη ήδη για δύο θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος. Το δάγκωμα του είναι εξαιρετικά ισχυρό καθώς κυμαίνεται από 1,180 μέχρι και 1,460 Newtons.

 

Δες επίσης: 10 Ράτσες σκύλων που δεν θα σε υπακούσουν εύκολα!

 

1. Pit Bull

Pit Bull

Φτάσαμε και στο No. 1. Τα Pitbull είναι μακράν η πιο επικίνδυνη αλλά και επιθετική ράτσα σκύλου που θα μπορούσες να βρεις. Είναι υπεύθυνα για 22 θανάτους μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για φέτος.

Απαιτούν εκτεταμένη και σωστή εκπαίδευση ούτως ώστε να καταφέρεις να τα  αποτρέψεις να έχουν επιθετικά ξεσπάσματα. Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει την συγκεκριμένη ράτσα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *