Άρρωστος σκύλος δεν μπορεί ούτε να περπατήσει, τότε ένας γάιδαρος τον πλησιάζει… Τη συνέχεια δεν τη περιμένετε!

Η Kolina είναι ένας ανατολικός ποιμενικός ενός έτους και υποφέρει από πόνους. Γεννήθηκε με το σύνδρομο wobbler, ένα δύσκολο και τρομερά επίπονο σπονδυλικό πρόβλημα, που «χτυπάει» κυρίως τα μεγαλύτερα σκυλιά της φυλής. Οι σκύλοι που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, έχουν συμπιεσμένο το νωτιαίο τους μυελό, ενώ μερικές φορές συμπιέζονται μεταξύ τους και οι νευρικές ρίζες.

Αυτό τους προκαλεί νευρολογικά προβλήματα, που οδηγούν σε δυσκαμψία και επώδυνους πόνους στον αυχένα. Επίσης, αναγκάζει τα σκυλιά να περπατούν με αστάθεια και ταλαντευόμενο τρόπο, ενώ ορισμένα από αυτά δεν είναι σε θέση να περπατήσουν καθόλου. Για την Kolima, το να στέκεται είναι αρκετά οδυνηρό. Έτσι προτιμά να καμπουριάζει από την μια πλευρά. Τα προβλήματα υγείας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το περπάτημα και τον τρόπο που κινείται γενικότερα, της προκαλούν περαιτέρω θέματα με την κοινωνική ζωή της.

Ενώ τα περισσότερα κουτάβια στην ηλικία της τρέχουν κυνηγώντας το ένα το άλλο, η Kolima δεν μπορεί να συμμετέχει. Η ασθένειά της, δεν τις επιτρέπει να έχει μια φυσιολογική ζωή και να κάνει εύκολα νέους φίλους. Ωστόσο, η ζωή της παύει να είναι τόσο λυπηρή και θλιβερή, χάρη στον Paolo, τον καλύτερό της φίλο!

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο Paolo είναι ένα γαϊδουράκι που αγαπά το φίλο του όπως είναι! Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, Felice Caputo, ο Paolo ήταν το πιο άτακτο και πεισματάρικο γαϊδουράκι. Όταν ο εξάχρονος γάιδαρος συνάντησε για πρώτη φορά την Kolina και είδε ότι δεν μπορούσε να κινηθεί, άλλαξε.

Αντί να την αγνοεί, αυτός την υποδέχεται θερμά και παίζει μαζί της κάθε μέρα. Το χαριτωμένο ζευγάρι, λατρεύει ο ένας τον άλλον. Μόλις δείτε πως παίζουν μαζί, θα καταλάβετε τον ιδιαίτερο δεσμό που τους ενώνει. Είναι η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη της φιλίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *