Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

1Η άσφαλτος έλιωσε και απαγορεύεται η διέλευση από την περιοχή λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Συναγερμό σήμαναν οι γεωλόγοι για την πιθανότητα έκρηξης ενός ηφαιστείου που όμοιά της δεν έχει δει ο πλανήτης τα τελευταία… 74.000 χρόνια. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε χιλιάδες χρόνια μετά. Μήπως σας θυμίζει την ταινία 2012; Διαβάστε τι γράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα

Ένας δημοφιλής δρόμος μέσα από το Εθνικό Πάρκο τουYellowstone έκλεισε την Πέμπτη, όταν η άσφαλτος άρχισε να λιώνει.

Οι φορείς του πάρκου λένε ότι η υπερβολική ζέστη από τις θερμικές περιοχές κάνει το καυτό λάδι να βγάζει μπουρμπουλίθρες στην επιφάνεια του Firehole Lake Drive, ένα γραφικό βρόχο 5.5 χιλιομέτρων που περνάει από Great Fountain Geyser, το White Dome Geyser και τη λίμνη Firehole.

“Βασικά έκανε την άσφαλτο σούπα,” είπε ο εκπρόσωπος του πάρκου Dan Hottle στη USA Today. “Έκανε τον ασφάλτινο δρόμο σούπα βρώμης.”

Η ίδια θερμική ενέργεια που έλιωσε τον δρόμο είναι αυτή που δίνει στο διάσημο πάρκο τα geysers, τις ιαματικές πηγές, τα mudpots και τα fumaroles. Αλλά προς το παρόν, κάποια από αυτά τα θαύματα της φύσης θα είναι εκτός ορίων και οι υπάλληλοι ζητούν από οδηγούς και πεζοπόρους να αποφεύγουν την περιοχή.

“Υπάρχουν πολλές άλλα σπουδαία αξιοθέατα για να δείτε θερμικά φαινόμενα στο πάρκο,” είπε ο Al Nash, ένας άλλος εκπρόσωπος του Yellowstone, στο Associated Press.
“Εγώ δεν θα διακινδύνευα τον προσωπικό μου τραυματισμό για να δω αυτά τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια αυτής της προσωρινής απαγόρευσης.”

Το πάρκο λέει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για αρκετές ημέρες, αλλά η ημερομηνία επαναλειτουργίας δεν έχει ανακοινωθεί. Οι επισκέπτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Yellowstone να καλέσουν στο (307) 344-2117 για να μάθουν τις τρέχουσες οδικές συνθήκες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *