Έξαλλοι οι δερματολόγοι με τη νέα “μόδα” της “τέχνης με το κάψιμο του ήλιου”

Η προστασία που μας προσφέρει το αντηλιακό από την επιβλαβή ακτινοβολία του ήλιου είναι απαραίτητη κάθε μέρα και ώρα και ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν και η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονη.
Η πιστή εφαρμογή του αντηλιακού είναι κανόνας για κάθε άνθρωπο το καλοκαίρι. Μια νέα μόδα, ωστόσο, που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, έχει ξεσηκώσει όλους τους δερματολόγους, οι οποίοι επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει.

Ποια είναι αυτή η νέα “μόδα”; Είναι μια τάση που θέλει τους νέους (κυρίως) ανθρώπους να εφαρμόζουν το αντηλιακό τους με τέτοιον τρόπο στο σώμα τους, ώστε μετά από μερικές ώρες έκθεσης στον ήλιο να έχουν δημιουργηθεί “σχέδια” επάνω στην επιδερμίδα τους.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγουν ακόμα και να χρησιμοποιήσουν αυτοκόλλητες ταινίες ή κορδέλες για να κάνουν πιο γεωμετρικά σχήματα, ενώ μια “κλασική” μέθοδος είναι ένα προσωρινό τατουάζ. Αφήνουν τον ήλιο να κάψει επίτηδες την ακάλυπτη επιδερμίδα τους και έτσι δημιουργούν διάφορα σχέδια.

Άλλοι, πάλι, χρησιμοποιούν απλά κάποια αντικείμενα, όπως laptop…

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε πρακτική κατά την οποία αφήνουμε το δέρμα μας εκτεθειμένο στον ήλιο είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα με φουσκάλες και πύον, μέχρι και καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα).

Μετά από τόσες προσπάθειες που κάνουν καθημερινά όλοι οι γιατροί για να μας προειδοποιήσουν για τους μεγάλους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο, φαίνεται πως σε μερικοί άνθρωποι, δεν συνειδητοποιούν το ρίσκο που παίρνουν με την υγεία και την ζωή τους.

Πηγη dailymail

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *