Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκυλιά γλείφουν όλη την ώρα

Τα σκυλιά είναι γλυκά και αξιολάτρευτα. Η αλήθεια είναι ότι τους αρέσει πάρα πολύ να γλείφουν… τα πάντα. Το πρόσωπο μας, τα πόδια μας, ακόμα και το ποπουδάκι τους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνουν αυτό.

Οι σκύλοι και το γλείψιμο

Όταν γλείφουν το πρόσωπο-Θα μπορούσε να ονομάζεται και σκυλίσιο φιλί
Σύμφωνα με τη Victoria Stilwell, μια ειδικό στα θέματα συμπεριφοράς σκύλων, όταν οι σκύλοι γλείφουν απελευθερώνονται στον οργανισμό τους ενδορφίνες χαράς και απόλαυσης, παρόμοιες με αυτές, που εμφανίζονται στους ανθρώπους, όταν κάνουν σωματική άσκηση ή δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν. Τώρα αν έχουμε φάει και καμία λιχουδιά η απόλαυση είναι διπλή για το σκυλάκι μας.

skilia glufoun proswpo
puppiestime.com

Όταν οι σκύλοι γλείφουν πόδια
Ίσως έχετε παρατηρήσει πως όταν βγείτε από το ντουζ το σκυλάκι σας πλησιάζει και αρχίζει να γλείφει τα πόδια σας. Απ΄ ότι φαίνεται το νερό από τα πόδια σας έχει περισσότερο ενδιαφέρον από το νερό που βρίσκεται στο πιατάκι. Επίσης, στα σκυλιά αρέσει πολύ η αλατώδης γεύση και μυρωδιά του ιδρώτα, για αυτό πλησιάζουν τα παπούτσια και τα πόδια σας.

skilia glufoun podia
http://stories.barkpost.com

Όταν γλείφουν τα χέρια σας
Άλλη μια χειρονομία αγάπης, καθώς τα σκυλάκια αντιλαμβάνονται πως αυτά τα χέρια τους προσφέρουν αγάπη, τα κάνουν μπάνιο, τα ταΐζουν και εκδηλώνουν την λατρεία τους με τον τρόπο τους.

skilia glufoun xeria
http://www.dognotebook.com

Όταν γλείφουν τον αέρα
Η γιατρός Jessica Potosky, του νοσοκομείου ζώων στη Βόρεια Καρολίνα αναφέρει πως τα σκυλιά έχουν ένα extra αισθητηριακό όργανο στο στόμα τους, που τους δίνει μια καλύτερη αίσθηση της μυρωδιάς. Μοιάζει περίπου με την αίσθηση του αέρα που έχουν τα φίδια, αν και δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη.

skilia glufoun metaksu tous
cuteness.com

Όταν γλείφουν τον καναπέ
Όταν γλείφουν συνεχώς το ίδιο αντικείμενο ή έπιπλο είναι επειδή βαριούνται και αναζητούν την προσοχή.

skilia glufoun kanape
s3.amazonaws.com

Preview Image: bulldogdomain.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *