Ήταν λευκοί και ήταν σκλάβοι

1Για όσους δεν αντέχουν την προπαγάνδα των αριστερο-φιλελευθέρων που προσπαθεί να κάνει τους λευκούς να αισθάνονται ένοχοι για τη δουλεία, υπάρχουν μερικά ιστορικά σημεία που χαλάνε την «σούπα»:

  • Όλες οι φυλές είχαν σκλάβους σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Στα περισσότερα από τα αμερικανικά πλοία που μετέφεραν σκλάβους και στα περισσότερα αμερικάνικα σκλαβοπάζαρα κουμάντο έκαναν Εβραίοι. Αλλά κανείς δεν κατηγορεί τους σύγχρονους Εβραίους. Διότι αν σήμερα κάποιος πει ότι τα πάντα  “διευθύνονταν από Εβραίους”, αμέσως θα τον απορρίψουν ως τρελό αντισημίτη, άσχετα αν είναι ή δεν είναι αλήθεια.
  • Όταν τα υπερατλαντικά πλοία που μετέφεραν σκλάβους έπιαναν λιμάνι στην Αφρική και στα αφρικανικά σκλαβοπάζαρα για να αγοράσουν σκλάβους, αγόραζαν σκλάβους που ήταν ήδη σκλάβοι. Ήταν οι Άραβες Μουσουλμάνοι και οι Αφρικανοί μαύροι, οι ίδιοι, που συλλαμβάνανε μέλη αντίπαλων φυλών και τους πήγαιναν στα παράκτια σκλαβοπάζαρα για να τους πουλήσουν σε λευκούς και Εβραίους. Οι λευκοί δεν πήγαιναν στην Αφρική και απαγάγανε ελεύθερους μαύρους. Δεν ήταν τίποτα το δύσκολο να κατέβουν από τα πλοία τους για να αγοράσουν σκλάβους, ήταν σαν να αγοράζεις εφημερίδες σε περίπτερο. Οι σκλάβοι ήταν ήδη αλυσοδεμένοι σκλάβοι στην αγορά, έτοιμοι για πώληση.
  • 2 3 4

 

  • Τον 16ο – 18ο αιώνα, οι Αφρικανοί είχαν κάνει σκλάβους 1,5 εκατομμύριο λευκούς Ευρωπαίους στο βερβερικό εμπόριο σκλάβων. Οι Αφρικανοί Μουσουλμάνοι εισέβαλαν μέχρι τις ακτές της Ευρώπης, ιδιαίτερα στα βρετανικά νησιά, αλλά ακόμη και μέχρι την Ισλανδία, απαγάγοντας και υποδουλώνοντας λευκούς Ευρωπαίους χριστιανούς. Οι άνδρες ήταν σκλάβοι για τις γαλέρες και οι γυναίκες σκλάβες του σεξ. Αυτό ήταν κάτι πολύ πιο σκληρό από ό, τι να εργάζεσαι σε μια φυτεία ή ως οικιακός βοηθός.
  •  Οι Ινδιάνοι και οι Εβραίοι ήταν ιδιοκτήτες μαύρων σκλάβων επίσης, αλλά κανείς δεν φαίνεται να καλλιεργεί μια συλλογική ενοχή στους σύγχρονους Ινδιάνους και στους σύγχρονους Εβραίους για τη δουλεία τους. Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι ήταν οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες σκλάβων στην Αμερική κατά κεφαλήν.
  • Λιγότερο από το 2% των λευκών στην Αμερική ήταν ιδιοκτήτες σκλάβων.
  • Οι λευκοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν ένα τέλος στη δουλεία στη σύγχρονη εποχή, την στιγμή που η δουλεία εξακολουθεί να υπάρχει στην Αφρική μέχρι τις ημέρες μας. Στην Μαυριτανία η δουλεία χαρακτηρίστηκε αξιόποινη πράξη μόλις το 2007!
  • Μόνο το 5% των μαύρων σκλάβων διέσχισαν τον Ατλαντικό για να μεταφερθούν στις σύγχρονες ΗΠΑ. Οι περισσότεροι σκλάβοι στην πραγματικότητα πήγαν στη Λατινική Αμερική για να υπηρετήσουν Ισπανούς ιδιοκτήτες σκλάβων. Αλλά κανείς δεν αντιμετωπίζει τους σύγχρονους ισπανόφωνους, ως σατανικούς ιδιοκτήτες σκλάβων.
  •  Ο λευκός ήταν υπεύθυνος για τη δουλεία κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος που κάπνιζε τσιγάρα Pall Mall για μερικά χρόνια είναι υπεύθυνος για το σύνολο της βιομηχανίας καπνού. Ναι ο καπνιστής Pall Mall αγόρασε τσιγάρα Pall Mall από ένα κατάστημα στο τέλος της διαδικασίας, αλλά δεν καλλιέργησε όλα τα καπνά, δεν έκανε την συγκομιδή όλων των καπνών, δεν έφτιαξε όλα τα τσιγάρα και τα διένειμε σε όλα τα καταστήματα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *