Ανακαλύφθηκαν άλλοι 219 εξωπλανήτες

Πέραν των 2,000 είναι οι επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες, δηλαδή πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος, ενώ σήμερα η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε την ανακάλυψη ακόμη 219 νέων εξωπλανητών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εβδομάδας εξωπλανητών, επιστήμονες της αποστολής Κέπλερ της ΝΑΣΑ απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού και προέβησαν σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με το κυνήγι εξωπλανητών.

Η ΝΑΣΑ χρησιμοποιεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ από το 2009 για τον εντοπισμό εξωπλανητών. Μέχρι σήμερα, το τηλεσκόπιο αυτό έχει ανακαλύψει 2,335 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες, ενώ άλλοι 4,496 θεωρούνται υποψήφιοι εξωπλανήτες.

Οι επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες, στο μέγεθος περίπου της Γης, που βρίσκονται στη κατοικήσιμη ζώνη ανέρχονται στους 30.

Κατοικήσιμη ζώνη θεωρείται η περιοχή εκείνη ανάμεσα στον εξωπλανήτη και το άστρο του (τον ήλιο του), που μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ύπαρξη νερού και άρα ίσως και ζωής.

Σήμερα, η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε άλλους 219 υποψήφιους εξωπλανήτες, δέκα εκ των οποίων είναι πιθανώς στερεοί όπως η Γη και βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη.

Η ΝΑΣΑ, στο τουιτερ της, έγραψε σήμερα ότι «χρησιμοποιώντας το Κέπλερ, επιστήμονες ταυτοποίησαν 219 πιθανούς νέους κόσμους’.

Μόνο το 0,25% του γαλαξία μας έχει ερευνήσει το Κέπλερ
—————-
Απαντώντας σε ερωτήσεις, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ έχει στρέψει την προσοχή του σε μια περιοχή του γαλαξία μας, η οποία ωστόσο αποτελεί μόνο το 0,25% του γαλαξία μας.

Μόνο σε αυτή την περιοχή, οι επιβεβαιωμένοι και πιθανοί εξωπλανήτες από το Κέπλερ είναι μέχρι στιγμής 6,900.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 500 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο ορατό σύμπαν.

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει ζωή στους εξωπλανήτες, οι επιστήμονες ανέφεραν «Θα δούμε. Αυτό θα διαφανεί με τα τηλεσκόπια νέας γενιάς».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 αναμένεται να εκτοξευθεί το υπερσύγχρονο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα που θα μπορούν να εντοπίσουν βιοσημάδια στους εξωπλανήτες.

Το νέο τηλεσκόπιο θα είναι κατά πολύ ισχυρότερο από το Hubble (θα βλέπει 100 φορές πιο μακριά), θα είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που θα λειτουργεί στο διάστημα και θα συλλέγει υπέρυθρη ακτινοβολία που είναι εξαιρετικής σημασίας για την κατανόηση του σύμπαντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/science/438766/anakalyfthikan-alloi-219-eksoplanites#.dpuf

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *