Ανθρώπινο έμβρυο εκτός μήτρας για πρώτη φορά!

1Πλέον βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά απόσο νομίζουμε σε καταστάσεις που θυμίζουν σενάρια ταινιών Χολιγουντ. Στο όνομα της επιστήμης κάθε ηθικό όριο καταρρίπτεται και η υποδούλωση της παγκόσμιας κοινωνίας του γκρι λαού στα χέρια του Αντίχριστου έρχεται ολοένα και πιο κοντά.
Σύμφωνα με το ibtimes για πρώτη φορά, ερευνητές ήταν σε θέση να αναπτύξουν ένα ανθρώπινο έμβρυο έξω από τη μήτρα για 13 ημέρες – μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των εννέα ημερών και μια εξέλιξη που ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο μέχρι τώρα κατανοητά στάδια της ανθρώπινης οντογένεσης. Ωστόσο, το επίτευγμα βάζει έρευνα που περιλαμβάνει in vitro ανθρώπινα έμβρυα σε μια “πορεία σύγκρουσης” με τους διεθνείς κανονισμούς που θέτει ένα όριο 14 ημερών για εργαστηριακές μελέτες των εμβρύων.
«Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς κατανόηση της βιολογίας της ανάπτυξης του εμβρύου εμφύτευσης. Γνώση αυτών των διαδικασιών θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εκ των οποίων μόνο περίπου μία στις τέσσερις προσπάθειες είναι επιτυχείς,» ειπε ο Simon Fishel, ιδρυτής και πρόεδρος της CARE Fertility Ομάδας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια δήλωση .
Ο Φίσελ είναι ο συν-συγγραφέας ενός από δύο μελετών που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, στις οποίες περιγράφονται τα ευρήματα της έρευνας.
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης ήταν η εκπληκτική ανακάλυψη ότι η αναδιοργάνωση του ανθρώπινου εμβρύου που γίνεται συνήθως αφού έχει εμφυτευθεί στη μήτρα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και σε εργαστηριακές καλλιέργειες.
“Η Ανάπτυξη εμβρύων είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία και ενώ το σύστημά μας μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπαράγει πλήρως κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας, αυτό μας επέτρεψε να αποκαλυφθει μια αξιοσημείωτη ικανότητα αυτο-οργάνωσης των ανθρώπινων βλαστοκύστεων που ήταν προηγουμένως άγνωστη,” είπε η Marta Shahbazi, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Μια βλαστοκύστη είναι μια μπάλα κυττάρων που δημιουργείται περίπου τρεις ημέρες αφού το ωάριο έχει γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο. Αυτή η συστάδα των κυττάρων, στη συνέχεια, διαφοροποιείται σε ιστούς που αναπτύσσονται αργότερα σε όργανα.
Αν και το στάδιο της βλαστοκύστης ανθρώπινων εμβρύων έχει μελετηθεί εκτενώς και τεκμηριωμένα, τι συμβαίνει πέρα από την έβδομη ημέρα της γονιμοποίησης – όταν το έμβρυο πρέπει να εμφυτευθεί στη μήτρα για να επιβιώσει – παραμένει υπό ένα πέπλο μυστηρίου.
“Η εμφύτευση αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη του ανθρώπου, δεδομένου ότι από αυτό το στάδιο και μετά, το έμβρυο αρχίζει πραγματικά να παίρνει μορφή και τα γενικά σχέδια του σώματος. Είναι επίσης το στάδιο της κύησης κατά την οποία πολλές αναπτυξιακές ανωμαλίες μπορεί να αποκτηθούν. Αλλά μέχρι τώρα, δεν έχει καταστεί δυνατόν να μελετηθεί αυτό το σε ανθρώπινα έμβρυα, ” είπε η Magdalena Zernicka-Goetz από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Εκτός από την παροχή πολύτιμων γνώσεων σχετικά με τα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης, η μελέτη αναζωπυρώνει επίσης συζήτηση για το διεθνώς αποδεκτό κανόνα, που προτάθηκε το 1979 και υιοθετήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1984, ότι τα όρια στην έρευνα vitro ανθρώπινων εμβρύων είναι μέχρι 14 ημέρες μετά την γονιμοποίηση.
“Ο κανόνας των 14 ημερών ποτέ δεν επρόκειτο να είναι μια φωτεινή γραμμή που δηλώνει την έναρξη της ηθικής υπόστασης σε ανθρώπινα έμβρυα. Μάλλον, είναι ένα εργαλείο δημόσιας πολιτικής σχεδιασμένο για να χαράξει ένα χώρο για την επιστημονική έρευνα και ταυτόχρονα να δείχνουν σεβασμό για τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την έρευνα των ανθρωπίνων εμβρύων, ” είπαν ερευνητές που δεν συμμετείχαν στη μελέτη, σε σχόλιο στο περιοδικό Nature. “Κάποιοι μπορεί να συμπεράνουν από αυτές τις εξελίξεις μια επαναχάραξη της πολιτικής για τα όρια σκοπίμα όταν τα όρια γίνουν ενοχλητικά για την επιστήμη. Εάν οι περιορισμοί όπως είναι ο κανόνας των 14 ημερών θεωρηθούν ως ηθικές αλήθειες, τέτοιος κυνισμός θα ήταν εγγυημένος. Αλλά όταν είναι κατανοητό ότι είναι εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να επιτευχθεί μια ισορροπία επιτρέποντας την έρευνα και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού, γίνεται σαφές ότι, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις στάσεις εξελίσσονται, τα όρια μπορεί να επανπροσδιοριστούν νόμιμα. ”
Άντε και καλούς κλώνους αφού η παγκόσμια δικτατορία τα θέλει όλα ελεγχόμενα. Φυσικά και τις γεννήσεις.

via

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *