Αρουραίος κάνει … μπάνιο με αφρόλουτρο σαν άνθρωπος! – Βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει έναν αρουραίο να κάνει … μπάνιο σαν να ήταν άνθρωπος.

Πολλοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του βίντεο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται το βίντεο είναι αληθινό. Μόνο που αυτό το τρωκτικό δεν είναι αρουραίος και ούτε κάνει μπάνιο με αφρόλουτρο γιατί του αρέσει.

Το βίντεο, που προέρχεται από το Περού, δείχνει ένα τρωκτικό καλυμμένο με αφρόλουτρο, να τρίβει το σώμα του όπως ένας άνθρωπος.

Όσο ενδιαφέρον κι αν είναι να βλέπει κανείς έναν «αρουραίο» να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα.

Πρώτον, τα τρωκτικά δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν σαπούνι. Στην πραγματικότητα οι αρουραίοι καθαρίζουν το σώμα τους γλείφοντάς το. Πού θα έβρισκαν άλλωστε σαπούνι;

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το τρωκτικό του viral βίντεο σίγουρα δεν είναι αρουραίος. Είναι ένα pacarana, ένα διαφορετικό είδος τρωκτικού από τη Νότια Αμερική.

«Με το μεγάλο μέγεθος του κεφαλιού του, την όρθια στάση στα δύο πόδια, την μικρή άκαμπτη ουρά, τα ευέλικτα άκρα και το χρώμα της γούνας του… αυτό το ζώο ταιριάζει με την ταυτότητα ενός pacarana» λέει στο περιοδικό Newsweek, ο Ντάλας Κρέντζελ, καθηγητής εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

«Δεν υπάρχει άλλο τρωκτικό που να ταιριάζει με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι το βίντεο τραβήχτηκε στο Περού όπου είναι γνωστά τα pacaranas, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα». Όπως εξηγεί ο Κρέντζελ, τα pacarana είναι εξοικειωμένα με το να στέκονται στα δύο πόδια και πολλά βίντεο στο διαδίκτυο τα δείχνουν σε όρθιες στάσεις.

Το τρωκτικό στο βίντεο, που στέκεται δίπλα σε ένα σιφόν, είναι μεγαλύτερο από έναν αρουραίο και έχει πολύ μεγάλο κεφάλι. Επίσης, σε αντίθεση με τους αρουραίους, δεν έχει μακριά ουρά. Εν ολίγοις, είναι ένα νεαρό pacarana, που κάποιος κάλυψε με σαπούνι, από το οποίο προσπαθεί να απαλλαγεί στο βίντεο.

Είναι ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πώς κάθεται στα δυο του πόδια, αλλά ο Κρέντζελ σημειώνει πως αυτό το είδος του μπάνιου δεν είναι κάτι φυσικό για το συγκεκριμένο τρωκτικό. Αντίθετα, είναι μη ασφαλές και δυνητικά απάνθρωπο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *