«Αυθεντικό» λένε οι αρχές το βίντεο με το τέρας Lagarfljótsormur (video)

7Το 2012, ένα βίντεο που απεικόνιζε το Lagarfljótsormur, το πιο διάσημο τέρας της Ισλανδίας, έκανε το γύρο του κόσμου ωστόσο λίγοι πίστεψαν στην αυθεντικότητα του.

Το ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραφε κάτι ένα μεγάλο φίδι να κολυμπάει σε μια παγωμένη λίμνη στην ανατολική Ισλανδία.

Τώρα, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του Fljotsdalsherao σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προβεί σε έρευνα για τη γνησιότητα των πλάνων.

Η απόφαση ήταν υπέρ της γνησιότητας του βίντεο το οποίο απεικονίζει τον «ένοικο» της λίμνης Lagarfljot, που μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν «τέρας», που αποκαλούν το «Loch Ness» των Ισλανδών.

Οι αρχές πάντως δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του Lagarfljótsormur αλλά μονάχα την αυθεντικότητα της λήψης.

Σύμφωνα με τις τοπικές δοξασίες, το Lagarfljótsormu rείναι ένα τεράστιο τέρας που μοιάζει με φίδι και ζει στη λίμνη Lagarfljót στην περιοχή του Egilsstaðir.

Οι μύθοι λένε ότι είχε να κάνει την εμφάνιση του από το 1345. Υποτίθεται λοιπόν ότι επανεμφανίστηκε το 2012.

Η δοξασία που συνοδεύει τη «γέννηση» του είναι η εξής:

«Χρόνια πριν, τόσο παλιά που ουδείς μπορεί να πει το πότε, μία γυναίκα ζούσε σε μια φάρμα του Lagarfljót κοντά στις εκβολές του ποταμού που καταλήγουν στη λίμνη. Η γυναίκα είχε μια κόρη. Της είπε να πιάσει ένα μικρό φίδι και στη συνέχεια της έδωσε ένα δαχτυλίδι. Στη συνέχεια της είπε να τα βάλει και τα δύο σε ένα μικρό κουτί και να τα φυλάξει στο σπίτι τους. Λίγο καιρό μετά, το κορίτσι πήγε να δει το δαχτυλίδι της και είδε ότι το φίδι είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν χωρούσε πια στο κουτί. Έτσι, πέταξε το μικρό κιβώτιο μαζί με το δαχτυλίδι και το φίδι στη λίμνη. Ο καιρός πέρασε και το τέρας άρχισε να σκοτώνει ζώα και ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή».

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο ιδιώτης ονόματι Hjörtur E. Kjerúlf που «έπιασε» το τέρας στην κάμερα του κέρδισε 3.300 ευρώ σαν έπαθλο, σε σχετικό διαγωνισμό που «έτρεχε» από την Ισλανδική κυβέρνηση με νικητή εκείνον που θα έβρισκε αποδεικτικά στοιχεία για το Lagarfljótsormur.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *