Αυτό που έκανε ένας 14χρονος χάκερ, δεν θα το πιστεύεις!

50Πλέον δε χρειάζονται ειδικά προγράμματα, εξειδίκευση στη μηχανική ή ακριβός υπολογιστής για να… “χακάρεις” ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες ειδικούς, το μοναδικό που χρειάζεται είναι να είσαι 14 χρoνών και 14 δολάρια.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Μιλάμε για ένα 5ήμερο σεμινάριο για το χακάρισμα αυτοκινήτων και ηλεκτρονικής ασφαλείας με το όνομα CyberAuto Challenge. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας 14χρονος που “θα μπορούσε να είναι και 10, τόσο νέος έμοιαζε”.
Η υπόθεση του σεμιναρίου είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο. Ο νεαρός στο σεμινάριο μπορούσε να πάρει την βοήθεια των ειδικών για να τα καταφέρει, αντ’ αυτού όμως, προτίμησε να πάει σε ένα μεγάλο κατάστημα, να δώσει 15 δολάρια για να φτιάξει δικό του κύκλωμα και να επιστρέψει στο σεμινάριο.
Αυτό που έκανε μετά σοκάρισε τους ειδικούς: χρησιμοποίησε την συσκευή του για να χακάρει ένα αυτοκίνητο “πολύ γνωστής μάρκας”, όπως λένε οι μάρτυρες. Σε λίγα λεπτά, ο νεαρός μπορούσε να χειριστεί τους υαλοκαθαριστήρες όπως ήθελε, να ξεκλειδώσει τις πόρτες και, τέλος, να βάλει μπροστά το αμάξι – χωρίς, φυσικά, να είναι μέσα.
Σαν κρεσέντο ο νεαρός,σύμφωνα με το techfrog, έκανε τα φώτα και τα φλας να αναβοσβήνουν στο ρυθμό της μουσικής του iPhone του.
“Πραγματικά, δεν υπάρχει τρόπος για άνθρωπο να τα κάνει όλα αυτά,” είπε ο Dr. Andrew Brown Jr. αντιπρόεδρος της Delphi Locomotive. “Ήταν απίστευτο. Εμείς φτιάχνουμε συστήματα ασφαλείας που δυσκολεύουν τους καλύτερους τεχνικούς και το μόνο που χρειάζεται για να μπεις στο αμάξι είναι 15 δολάρια”.
Στο κοινό δεν ειπώθηκε ούτε το όνομα του νεαρού ούτε η μάρκα του αυτοκινήτου που χάκαρε.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *