Αυτό το παράξενο τέχνασμα με το νερό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μέσα σε ένα μήνα

Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να χάσετε βάρος σε ένα μήνα με τη βοήθεια του νερού και της γλυκοπατάτας θα τον πιστεύατε;…

Οι επιστήμονες πάντως βρήκαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Οχι, φυσικά και όταν λέμε γλυκοπατάτες δεν εννοούμε τηγανιτές γλυκοπατάτες. Σύμφωνα με τη Metro, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσεις τα αμυλούχα λαχανικά σαν αποτοξινωτικά, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη γλυκοπατάτα ως αποτοξινωτικό θα πρέπει να την βράσεις και να πιεις το νερό μέσα που απέμεινε.

Ναι, δεν μοιάζει δελεαστικό αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας Ιαπώνων επιστημόνων σε ποντίκια έδειξαν ότι αξίζει τον κόπο. Συγκεκριμένα με την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη που περιείχε το νερό στο οποίο έβρασε η γλυκοπατάτα βοήθησε στη μείωση της όρεξης των ποντικιών. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η εν λόγω πρωτεΐνη θα έχει την ίδια επίδραση και στον άνθρωπο. Η εν λόγω πρωτεΐνη ονομάζεται SPP, γνωστό και ως πεπτίδιο της γλυκοπατάτας και βοήθησε τα ποντίκια να μειώσουν τη χοληστερίνη, να μειώσει το σωματικό τους βάρος και τα επίπεδα της λεπτίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πειράματος τα ποντίκια ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα, χωρίς να αλλάξει κάποιος τη διατροφή του. Ο Δρ.Koji Ishiguro, επικεφαλής του πειράματος, μίλησε για την έρευνα στο My Body & Soul: «Μας προκάλεσε έκπληξη ότι το SPP μείωσε τα επίπεδα των μορίων του λίπους στα ποντίκια και ότι επίσης φαίνεται να επηρεάει την όρεξη. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και μας παρέχουν νέες δυνατότητες».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *