Βοηθητική λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερο γράψιμο στο Microsoft Word

Βοηθητική λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερο γράψιμο στο Microsoft Word

SHUTTERSTOCK

Πέρα από τις συνηθισμένες ορθογραφικές και γραμματικές διορθώσεις πηγαίνει το Ideas- μια νέα λειτουργία στο Word της Microsoft, που, σύμφωνα με την εταιρεία, βοηθά τους χρήστες να γράφουν καλύτερα.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, από αυτό το φθινόπωρο, οι χρήστες του Word Online που «αναζητούν έμπνευση και ιδέες για το πώς θα κάνουν το έγγραφό τους καλύτερο θα είναι σε θέση να λαμβάνουν έξυπνες προτάσεις με το Ideas, μια λειτουργία που ήδη κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς στο PowerPoint και το Excel».

Το Ideas χρησιμοποιεί machine learning και πληροφορίες από το Microsoft Graph για να βοηθά τους χρήστες να γράφουν πιο «όμορφα», να δημιουργούν «πιο επαγγελματικά έγγραφα» και να πλοηγούνται πιο αποτελεσματικά σε έγγραφα άλλων.

«Για παράδειγμα, feedback και ενδείξεις από το Microsoft Graph υποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι γενικά αγνοούν τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Word για να δίνουν δομή στα έγγραφά τους, όπως οι επικεφαλίδες, αλλά προτιμούν να κάνουν χειροκίνητα κάποιες λέξεις μεγαλύτερες και πιο έντονες για να υποδεικνύουν μια νέα παράγραφο» αναφέρεται σε σχετικό blogpost της εταιρείας.

«Εδώ έχουμε κάτι όπου λέμε “δείτε, κατανοούμε τη δομή του εγγράφου σας. Μπορούμε να το κάνουμε πλοηγήσιμο, ή θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν πίνακα περιεχομένων εκ μέρους σας» είπε ο Κερκ Γκρέγκερσεν, partner director of program management στο Experiences and Devices Group της Microsoft.

Άλλες «έξυπνες» προτάσεις περιλαμβάνουν τη χρήση ακρωνυμίων με βάση τη χρήση τους στο Microsoft Graph, τον υπολογισμό του μέσου χρόνου ανάγνωσης του εγγράφου, συνηθισμένες διορθώσεις σε ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και συμβουλές για χρήση καλύτερων και πιο σωστών λέξεων (πχ «αστυνομικός» αντί «αστυνόμος»). Ακόμη, πλέον το Word θα κάνει προτάσεις για χρήση συνωνύμων ή διαφορετικών τρόπων γραφής μιας πρότασης. Σύμφωνα με τη Microsoft, δεν θα χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει online για να βρει εναλλακτικούς τρόπους να γράψει μια φράση, καθώς θα εμφανίζονται προτάσεις στο έγγραφο.

Το Ideas παρουσιάστηκε, μαζί με σειρά νέων λειτουργιών για προγράμματα και εργαλεία όπως το Microsoft Search και o Microsoft Edge, στο πλαίσιο του Microsoft Build- ετήσιας συνδιάσκεψης για developers στο Σιάτλ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *