Βρέθηκε το τέρας του Λοχ Νες στη Γεωργία;- Θεωρίες «συνωμοσίας» για ένα νεκρό ζώο (φωτό)

Ενα περίεργο πλάσμα που βρέθηκε νεκρό στις ακτές μίας παραλίας στην Γεωργία, συνδέεται από τους φανατικούς θαυμαστές των περίεργων ιστοριών, με το τέρας του Λοχ Νες.

Μπορεί οι φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει κάποτε να δείχνουν ένα πλάσμα μεγαλύτερο από αυτό που βρέθηκε πριν λίγες μέρες, αλλά πολλοί αναφέρουν πως ο μακρύς λαιμός, μικρό κεφάλι και τα πτερύγια παραπέμπουν σε ένα πλάσμα, τύπου Λοχ Νες.

 Το πλάσμα που βρέθηκε στην παραλίας της Γεωργίας πριν λίγες μέρες

Μία πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση έδωσε ο διευθυντής υπηρεσιών σχετικά με τα ψάρια και την άγρια ζωή στις ΗΠΑ, Νταν Ας.

Ο ίδιος ανέφερε πως το συγκεκριμένο πλάσμα μοιάζει με ένα εξαφανισμένο είδος μεγάλου θαλάσσιου ερπετού, τον πλησιόσαυρο.

«Κι όμως υπάρχει περίπτωση μερικοί καρχαρίες να αρχίζουν να μοιάζουν στον πλησιόσαυρο, όταν το σώμα τους αποσυντίθενται», εννοώντας έτσι πως το πλάσμα ήταν καρχαρίας, αλλά η μορφή του άλλαξε όταν αυτό ξεψύχησε.

 Το τέρας του Λοχ Νες, φωτογραφία του 1934

Από την άλλη, όταν η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου πολλοί ανέφεραν πως το πλάσμα έμοιαζε με το μυθικό Altamaha-ha – ένα τέρας που κρύβεται στον ποταμό Altamaha, δυτικά της νήσου Γουλφ.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι αναφορές πως το κουφάρι ζώου είναι ψεύτικο και απλά έχει τοποθετηθεί μπροστα στην παραλία.

Άλλοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης συμφώνησαν με τον ειδικό και είπαν ότι είναι ένας καρχαρίας.

Ποια είναι η ιστορία του τέρατος του Λοχ Νες

Τέρας του Λοχ Νες ( ή αλλιώς η Νέσι) έχει επικρατήσει να ονομάζεται θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό (κρυπτίδιο) που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας.

Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος , όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το τέρας του Λοχ Νες, ψεύτικο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης

Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν καπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *