Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσεις αυτά τα τελευταία 2-3 κιλά;

66Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν, όσο κι αν προσπαθούν, να χάσουν τα τελευταία 2-3 κιλάκια που τις ταλαιπωρούν. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Αν έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα πρέπει να ξέρεις ότι είτε έχεις πέσει σε μία ρουτίνα και πρέπει να κάνεις κάποια άλλαγή στη διατροφή και την καθημερινότητά σου είτε έχεις γίνει πολύ αυστηρή ή χαλαρή με τη δίαιτά σου.

Αν, λοιπόν, τρως καθημερινά τα ίδια ή παρόμοια πράγματα και κάνεις την ίδια γυμναστική ξανά και ξανά τότε σίγουρα έχεις πέσει σε μία ρουτίνα. Το σώμα σου και ο μεταβολισμός σου έχουν συνηθίσει σε αυτή τη ρουτίνα και έτσι δεν μπορείς να χάσεις βάρος. Πρέπει να εκπλήξεις το σώμα σου. Δοκίμασε να τρως και άλλες υγιεινές τροφές ή να κάνεις κάποιο άλλο είδος γυμναστικής για να “σοκάρεις” τον μεταβολισμό σου.

Αν από την άλλη μεριά παίρνεις πολύ λίγες θερμίδες τότε πάλι δεν καταφέρνεις να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Όσο αυξάνεται η αντοχή σου και γυμνάζεσαι όλο και πιο σκληρά και πιο συχνά, ο οργανισμός σου χρειάζεται ένα σνακ για να συνεχίσει να καίει. Όταν δεν του δίνεις αρκετό φαγητό ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια.

Φυσικά πολλές γυναίκες έχουν το αντίθετο πρόβλημα. Όταν φτάνουν κοντά στο στόχο τους χαλαρώνουν και γίνονται λιγότερο αυστηρές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χάσουν γι’αυτό το λόγο.

Γνωρίζοντας τους 3 λόγους για τους οποίους μπορεί να μην χάνεις βάρος ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις για να καταφέρεις να χάσεις και τα τελευταία κιλά που θέλεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *