Γιατί τσακώνονται τα παντρεμένα ζευγάρια το χειμώνα;

Μια έρευνα απαντά! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τσακωνόμαστε με το σύντροφό μας. Άλλοι λογικοί, άλλοι παράλογοι. Ωστόσο, μια νέα…
έρευνα έρχεται να αιτιολογήσει γιατί οι καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια, είναι περισσότεροι το χειμώνα!

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό νοικοκυριών στη Μεγάλη Βρετανία κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος που τα ζευγάρια τσακώνονται άσχημα στην καθημερινότητα είναι η θέρμανση.

Το παραπάνω συμπέρασμα -σύμφωνα με τους επιστήμονες- έχει μια πολύ καλή εξήγηση, αφού οι γυναίκες τείνουν να κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες και να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το καλοριφέρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία έδειξε πως οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους νιώθουν πιο άνετα σε έναν χώρο όταν η θερμοκρασία του αγγίζει τους 25 βαθμούς κελσίου, δηλαδή περίπου 2 μονάδες πάνω από την πλειοψηφία των ανδρών.

Οι γυναίκες αισθάνονται κυρίως το κρύο στα χέρια τους αφού η θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί στο γυναικείο σώμα στο συγκεκριμένο πάντα σημείο είναι σταθερά 3 μονάδες χαμηλότερη από αυτή των περισσοτέρων αντρών. Έτσι λοιπόν είναι λογικό το γυναικείο φύλο να απαιτεί την πιο συχνή χρήση της οικιακής θέρμανσης κάτι που δημιουργεί εκνευρισμό στον αντρικό πληθυσμό που ζεσταίνεται ανυπόφορα κάθε φορά που το καλοριφέρ ξεπερνά τους 21 με 22 βαθμούς.

Τα πράγματα δείχνουν να χειροτερεύουν κατά τις ημέρες ωορρηξίας της γυναίκας αφού οι επιστήμονες εξηγούν ότι εκείνες τις ημέρες κρυώνουμε ακόμα περισσότερο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *