Για τις τουρκικές σειρές τα ακούσαμε όλα! Γι’ αυτές τις ταινίες; (βιντεο)

1Ο Ελληνοαυστραλός νέος σκηνοθέτης Πίτερ Στεφανίδης, μετά την μικρού μήκους ταινία του «Pontos» (γύρω από την γενοκτονία των Ποντίων),ετοιμάζει μια νέα ταινία με τίτλο «The grave» («Ο τάφος»).
Μέσα από το έργο του ο ομογενής σκηνοθέτης επιχειρεί του να αναδείξει τις ελληνικές παραδόσεις, αξίες και ιστορικές αλήθειες. Στο “The Grave” ο Στεφανίδης σκιαγραφεί το τελετουργικό των εξόδιων ακολουθιών με τα ήθη και έθιμα που τις πλαισιώνουν, στο πλαίσιο της ελληνικής παράδοσης…
Ήρωας της ταινίας ο Τζον Μάκρης, ένας γόνος ελληνικής οικογένειας, ο οποίος έχει ανατραφεί με ελληνικά ιδεώδη και αξιακά πρότυπα.

Ο Τζον βιώνει σε νεαρή ηλικία την απώλεια των παππούδων του, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ιδέα του θανάτου.
Το τραγικό αυτό συμβάν έχει καθοριστική επιρροή στο μικρό Τζον, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει μια κάποιου είδους σύνδεση μαζί τους.
Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο ίδιος ο Στεφανίδης σε συνεργασία με τον Ελληνοαυστραλό συγγραφέα Κωνσταντίνο Καλυμνιό (Dean Kalimniou).

Φυσικά αυτά τα δημιουργήματα περνούν σχεδόν απαρατήρητα στην χώρα μας, την ίδια στιγμή που όλες οι trash τουρκικές σειρές γίνονται εξώφυλλα σε περιοδικά, παίζουν ως διαφημιστικά τρέηλερ σε υποτιθέμενα δελτία ειδήσεων και ούτω καθ’ εξής. Αλλά περιμένατε τίποτε άλλο από το σάπιο ελληνικό κράτος;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *