Δείτε δέκα “τρομακτικά” πειράματα που έχουν γίνει σε παιδιά

Έχουμε έρθει αντιμέτωποι κατά καιρούς με φρικιαστικά πειράματα που έχει υποστεί το ανθρώπινο είδος από αρρωστημένα μυαλά «επιστημόνων».

Δείτε τα δέκα πιο τρομακτικά πειράματα που έχουν γίνει σε παιδιά
Φαίνεται πως το ανθρώπινο είδος ξεπερνά κατά πολύ και τα πιο άγριων ζώα, καθώς είναι πολλές οι φορές που μπροστά στον σκοπό, «αγιάζονται» όλα τα μέσα, ακόμα και αν τα θύματα είναι παιδιά.
Το ίδιο ισχύει με τα παρακάτω πειράματα, με τα οποία δοκιμάστηκαν οι αντοχές ανθρώπων σε πολύ τρυφερή ηλικία.10. Το πείραμα της κατασκήνωσης

Το 1952 μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να στείλει 22 αγόρια σε μια κατασκήνωση, προκειμένου να καταγραφούν οι αιτίες των συγκρούσεων στις ομάδες των εφήβων. Τα παιδιά αφέθηκαν χωρίς καμία επιτήρηση. Πολύ σύντομα η κατασκήνωση μετατράπηκε σε κόλαση με τη βία να αποτελεί καθημερινότητα των παιδιών, που εκτός από τους άγριους ξυλοδαρμούς προχώρησαν και σε εμπρησμό της κατασκήνωσης.

9. Το τρίτο κύμα

Επρόκειτο για ένα εγχείρημα μέσα στην τάξη όπου υιοθετήθηκε η ναζιστική ιδεολογία. Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν τα παιδιά να μετατραπούν σε βίαιους εγκληματίες, προσπαθώντας να μείνουν πιστοί στην ομάδα. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να το διακόψουν μετά από, μόλις, 4 ημέρες.

8. Ο μικρός Άλμπερτ

Σ’ ένα βρέφος 11 μηνών δόθηκαν κάποια διαφορετικά αντικείμενα, έτσι κάθε φορά που αυτό αλληλεπιδρούσε ή αναγνώριζε τα αντικείμενα, ένα σφυρί χτυπούσε δίπλα από το κεφάλι του. Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν ο μικρός Άλμπερτ να αποκτήσει φοβία για τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

7. Η οπτική ψευδαίσθηση του γκρεμού

Μωρά τοποθετήθηκαν σε έναν χώρο, όπου οπτικά εφέ δημιουργούσαν έναν γκρεμό, με αποτέλεσμα όλα να κατευθύνονται προς την άκρη του. Παρά τις προσπάθειες των μητέρων τους να καταφέρουν να τα αποτρέψουν τα μωρά έπεσαν από τον εικονικό γκρεμό. Το συμπέρασμα του πειράματος ήταν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να αφήνονται χωρίς επιτήρηση κοντά σε ύψη.

6. Το σπασμένο παιχνίδι

Ένα «ειδικό» παιχνίδι δόθηκε στα παιδιά, με αποτέλεσμα αυτά να το σπάσουν. Έτσι, εξεταστής που παρακολουθούσε τα παιδιά, έπαιρνε το παιχνίδι και κοίταζε επικριτικά τα παιδιά στα μάτια. Στόχος του πειράματος ήταν να δημιουργήσει την αίσθηση της ενοχής στα παιδιά. Μετά το τέλος του πειράματος, πολλά από τα παιδιά αντιμετώπιζαν ψυχολογικά τραύματα.

5. Τα μωρά των πανεπιστημίων

Τη δεκαετία του 50′ στα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπου οι φοιτητές σπούδαζαν παιδιατρική ή για νηπιαγωγοί, δόθηκαν περισσότερα από 100 ορφανά μωρά. Στόχος ήταν οι φοιτητές να εκπαιδευτούν με αληθινά μωρά και να αποδείξουν τις θεωρίες που διδάσκονταν σε αυτά.

4. Το τερατώδες πείραμα

Σε μια ομάδα παιδιών γίνονταν διακρίσεις μεταξύ των καλών και των κακών. Όσοι ήταν αριστερόχειρες και τραύλιζαν έμπαιναν τιμωρία, ενώ οι υπόλοιποι επαινούνταν. Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν να τραυλίζουν όλα τα παιδιά στο τέλος, λόγω του άγχους που τους προκαλούνταν.

3. Ντείβιντ Ρέιμερ

Κατά τη διάρκεια τη περιτομής του τα γεννητικά όργανα του αγοριού κάηκαν, με αποτέλεσμα ένας ψυχολόγος να προτείνει την αλλαγή φύλου προκειμένου να αποδείξει την ανατροφή έναντι της φύσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ντείβιντ να αρνηθεί τη νέα του ταυτότητα και να αυτοκτονήσει λίγα χρόνια αργότερα.

2. Η κούκλα Μπούμπου

Σε μια ομάδα μικρών παιδιών προβλήθηκε ένα βίντεο όπου ενήλικες χτυπούσαν έναν κλόουν. Όταν οι επιστήμονες έβαλαν τα παιδιά σ’ ένα δωμάτιο με έναν κλόουν η αντίδρασή τους ήταν να του επιτεθούν και να το χτυπούν όπως οι ενήλικες.

1. Η μη χρήση αναισθητικού

Μέχρι το 1985 πολλές εγχειρήσεις σε παιδιά πραγματοποιούνταν χωρίς αναισθητικό. Αυτό συνέβαινε γιατί οι γιατροί πίστευαν ότι τα παιδιά, αντίθετα με τους ενήλικες, ξεπερνούσαν το σοκ πιο εύκολα, παρά τον πόνο που ένιωθαν κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *