Εγκεφαλικό σeχ: 3 τρόποι να “τρελάνεις” τη γυναίκα στο κρεβάτι

1Η διαδικασία της αποπλάνησης ξεκινά πάνω από τους ώμους, άρα το να σε δει επιτέλους με άλλο μάτι θα εξαρτηθεί και από την προσοχή που θα δείξεις στο μυαλό της. «Ακόμη και το κερασάκι στην τούρτα του σεξ, ο οργασμός, συχνά λειτουργεί σαν γνωστική διαδικασία, που διαχωρίζεται από το όποιο ερωτικό ή σεξουαλικό εξωτερικό πλαίσιο» λέει ο Barry Komisaruk, συγγραφέας του The Science of Orgasm.

1. Κοίτα να μαθαίνεις
Αν μέχρι τώρα πήγαινες σινεμά μόνο για να δεις κάποιο blockbuster, έχασες. Το μυστικό βρίσκεται σε κάποιες ευρωπαϊκές ταινίες που τόσα χρόνια σνόμπαρες. Εκεί δείχνουν το σεξ σε όλο το μεγαλείο του. Εσύ φυσικά θα το πλασάρεις ως τέχνη κι εκείνη θα ξεχάσει όλες τις αναστολές της. Αν είσαι άσχετος με το θέμα και ο κολλητός σου δεν είναι σινεφίλ, συμβουλεύσου το Ιnternet. Καλές επιλογές είναι το 9 Songs ή το Θέλω και τη Μαμά σου.
Μιλάει το μυαλό: «Το κομμάτι του εγκεφάλου της που ελέγχει το φόβο και την ανησυχία λέγεται αμύγδαλα και είναι αυτό που πρέπει να αδρανοποιήσεις» συμβουλεύει η καθηγήτρια και σεξολόγος Yvonne Fulbright. Σύμφωνα με έρευνα, το γυναικείο μυαλό αντιδρά ταχύτατα στις ερωτικά φορτισμένες εικόνες. Φυσικά και λίγο συναίσθημα δεν βλάπτει. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα της οξυτοκίνης, δηλαδή της ουσίας που ελέγχει την εμπιστοσύνη και το δέσιμο, ανεβαίνουν όταν οι γυναίκες παρακολουθούν μία ρομαντική ταινία αγκαλιά με έναν τρυφερό σύζυγο ή εραστή τους.
Το κλειδί: Μην περιοριστείς σε παθητικό ρόλο. Με το που δείτε μία καυτή σκηνή, πάτα το pause και ρώτα την τι θα έκανε εκείνη αν ήταν στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Φυσικά εσύ προσφέρεσαι να κάνεις τον πρωταγωνιστή και να υπακούσεις τις εντολές της.

2. Γράψε ένα σεξουαλικό σενάριο
Χρησιμοποίησε την τεχνολογία των SMS για να δημιουργήσεις τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία. Κάνε την αρχή, φόρτισε σεξουαλικά το στόρι κι άφησέ τη να δώσει τη δική της συνέχεια. Ερευνα που έγινε το 2006 έδειξε ότι οι γυναίκες που ψάχνονται για περιστασιακό σεξ βρίσκουν τους άντρες με έμπνευση και δημιουργικότητα πιο επιθυμητούς από εκείνους που απλώς έχουν λεφτά. Ξέχνα τα κλισέ που τόσα χρόνια νομίζεις ότι σε βγάζουν ασπροπρόσωπο («σε θέλω σαν τρελός») και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει – δυστυχώς, θα χρειαστεί να αποχωριστείς και τη συλλογή σου με τα καλύτερα καμάκια. «Το πιο σέξι πράγμα είναι ένας άντρας που καταφέρνει να σου εξάψει το ενδιαφέρον μιλώντας μόνο και μόνο για το πάθος του για σένα» ισχυρίζεται η Fulbright.
Μιλάει το μυαλό: Ερευνα έδειξε ότι ο εγκέφαλος των γυναικών αφιερώνει περισσότερη φαιά ουσία στη γλώσσα και την ομιλία από εκείνον των αντρών, άρα «οτιδήποτε απευθύνεται στα εγγενή χαρακτηριστικά της και τη βάζει στη θέση του “σκηνοθέτη” θα την ερεθίσει» προσθέτει η Fulbright.
Το κλειδί: Ασε το πρώτο μήνυμά σου ανοιχτό σε όλα τα ενδεχόμενα. «Εσύ τι θα έκανες αν…». Οταν βρεθείτε μόνοι, να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε μαζί το σενάριο.

3. Λύσε τον σεξουαλικό γρίφο
Κάθεστε στον καναπέ, πίνετε τον καφέ σας και διαβάζετε τις κυριακάτικες εφημερίδες. Είχες σκεφτεί ποτέ να της προτείνεις ένα στοίχημα για το ποιος μπορεί να τελειώσει πρώτος ένα σταυρόλεξο ή ένα sudoku; Εννοείται ότι θα υπάρχει κι έπαθλο για να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. Τι θα έλεγες για ένα σεξουαλικό στοίχημα;
Μιλάει το μυαλό: Και μόνο η έννοια της ανταμοιβής ενεργοποιεί την ντοπαμίνη, έναν από τους νευροδιαβιβαστές που ευθύνονται για τη διέγερση του εγκεφάλου. «Αν καταφέρεις να την ερεθίσεις με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με το σεξ, η διέγερσή της θα είναι ακόμα μεγαλύτερη» λέει ο Daniel Amen, γιατρός και συγγραφέας του Sex on the Brain.
Το κλειδί: Δεν δίνεις πανελλήνιες, οπότε σήκωσε και λίγο κεφάλι από το χαρτί. Παίξε μαζί της, χάιδεψέ την και δώσ’ της μερικά πεταχτά φιλιά για να μπείτε και οι δύο στο σωστό πνεύμα. Εννοείται, αν κερδίσεις, ξέχνα τα καλαμπούρια και τα πειράγματα. Αυτά μπορεί να πιάνουν στους κολλητούς, αλλά η κοπέλα σου δεν θα τα βρει καθόλου σέξι.

Το διαβάσαμε στο menshealth

Συνιστώσες σεξουαλικής επιθυμίας

Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να αναλυθεί σε τρεις επιμέρους συνιστώσες: τη σεξουαλική ορμή, τα σεξουαλικά κίνητρα και τις σεξουαλικές προσδοκίες. Συχνά, όμως, κάθε μια απ’ αυτές αναφέρεται ως σεξουαλική επιθυμία.

Σεξουαλική ορμή: Η σεξουαλική ορμή είναι το αποτέλεσμα της νευροενδοκρινικής συμμετοχής στη σεξουαλική ώθηση και σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από τα ανδρογόνα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Με την πρόοδο της ηλικίας, η σεξουαλική ορμή καθαυτή παρουσιάζει μια μείωση, κυρίως στους άνδρες κατά την ηλικία των 50 ετών, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται και υποχρεωτική μείωση των σεξουαλικών επαφών. Αν και ο νευροενδοκρινικός μηχανισμός αυτών των μεταβολών δεν έχει ακόμα σαφώς διευκρινιστεί, δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι η μείωση της σεξουαλικής ορμής ακολουθεί τους ίδιους ρυθμούς στα δύο φύλα. Ετσι, σε αρκετές γυναίκες διατηρείται μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι στους άρρενες συντρόφους τους. Η σεξουαλική ορμή εγγυάται τη διαιώνιση του είδους και αντιστοιχεί σε αυτό που ο Freud ονόμασε libido.

Σεξουαλικά κίνητρα: Η σεξουαλική επιθυμία στον άνθρωπο δεν μπορεί απλώς να περιοριστεί μόνο στη βιολογική παράμετρο. Μια πιο σταθερή συνιστώσα είναι η προθυμία ή η διάθεση εμπλοκής σε μια σεξουαλική δραστηριότητα. £δώ βρίσκεται η μεγάλη πολυπλοκότητα της σεξουαλικής επιθυμίας, γιατί παρελθούσες και πρόσφατες εμπειρίες αλληλεπιδρούν με τις διαπροσωπικές σχέσεις και δημιουργούν τη δεύτερη συνιστώσα, τα σεξουαλικά κίνητρα.

Τα ψυχολογικά κίνητρα για σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενεργοποιηθούν από πολλά ερεθίσματα. Τα πιο σημαντικά απ’ αυτά περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό λεκτικών, εξωλεκτικών και οπτικών διαπροσωπικών συμπεριφορών. Ωστόσο, τα συνηθέστερα ερεθίσματα είναι τα οπτικά, που κατά γενική ομολογία θεωρούνται ως τα ισχυρότερα για την πρόκληση διέγερσης. Η έλξη περιλαμβάνει την εντύπωση ότι ο άλλος μπορεί να καλύψει κάποιες ανάγκες του παρατηρητή. Καθένας απ’ τους συμμετέχοντες αναπτύσσει μια παροδική φαντασίωση, που πιθανόν αποτελεί τον ενδοψυχικό μηχανισμό μέσω του οποίου κινητοποιούνται οι περιφερικές ψυχοφυσιολογικές αντιδράσεις της διέγερσης. Είναι ενδιαφέρον ότι η απουσία τεστοστερόνης περιορίζει τη διέγερση μέσω μείωσης των φαντασιώσεων.” Η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί έτσι να υπομονεύει τη διαδικασία:

Άτομο -> Φαντασίωση -» Κίνητρο -» Διέγερση

Το σεξουαλικό κίνητρο, λοιπόν, ως παράμετρος της σεξουαλικής επιθυμίας, μπορεί να θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί την ανάγκη για στενή προσέγγιση.

Σεξουαλικές προσδοκίες. Η τρίτη παράμετρος της σεξουαλικής επιθυμίας είναι νοητική (γνωσιακή) και συγκροτείται από τις προσδοκίες (cognitive aspiration) που χει το άτομο για τη σεξουαλική λειτουργία, δηλαδή από τις ψυχολογικές ανάγκες που προσδοκά να του καλύψει αι/τή η λειτουργία. Άτομα με σεξουαλική ορμή και κίνητρο μπορεί να μη θέλουν να εμπλακούν σε μια σεξουαλική δραστηριότητα, π.χ. γιατί τη θεωρούν ως αμαρτία. Η παράμετρος αυτή έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τις άλλες δύο. Οι προσδοκίες προσδιορίζουν σε κάποιο Βαθμό τι αποδεχόμαστε και τι απορρίπτουμε ως σεξουαλική συμπεριφορά. Οι προσδοκίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά δρουν ως ένας διπλός μηχανισμός αποδοχής-απόρριψης για ό,τι συμβαίνει κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, έτσι ώστε να επιτρέψουν στο σεξουαλικό σύστημα να λειτουργήσει ελεύθερα (αποδοχή) ή να το αναστείλουν (απόρριψη).

Πηγή: Boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *