ΕΧΕΤΕ ΑΥΠΝΙΕΣ; Έχουμε τη λύση! Με ΑΥΤΟ το ρόφημα θα κοιμηθείτε σαν… πουλάκι!

2Έχετε αυπνίες; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ κι όταν ακόμη τα καταφέρετε δεν κοιμάστε επαρκώς; Αυτό έχει ως συνέπεια το να νιώθετε μια διαρκή κόπωση κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας. Τι μπορείτε να κάνετε άραγε γι’ αυτό; Εφόσον δεν έχετε κάποιο οργανικό πρόβλημα, μπορείτε να πιείτε το παρακάτω ποτό και θα σας πάρει ο ύπνος σε 90 λεπτά.

Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Πειραματικό της Βιολογίας το 2014, έδειξε ότι ο χυμός από το κεράσι, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε στο λεπτό!

Οι ερευνητές εξέτασαν επτά ενήλικες με αϋπνία και τους έδωσαν να πίνουν ένα ποτήρι χυμό από κεράσι δύο φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Ύστερα, διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν τίποτα, κοιμόντουσαν περίπου σε 90 λεπτά.

Ο χυμός κερασιού είναι μια φυσική πηγή της ορμόνης μελατονίνης και του αμινοξέος τρυπτοφάνη. Η μελατονίνη βοηθάει τον οργανισμό να γνωρίζει πότε πρέπει να ξεκουραστεί και πότε να ξυπνήσει. Η σύνθεση της από τον εγκέφαλο, ενεργοποιείται στο σκοτάδι και απενεργοποιείται από το φως. Επίσης, η συγκέντρωση της μελατονίνης φτάνει στα πιο υψηλά επίπεδα λίγο πριν κοιμηθείτε. Η τριπτοφάνη παίζει και αυτή ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Αυτό το αμινοξύ σας βοηθάει να κοιμηθείτε, γιατί στο σώμα μετατρέπεται σε σεροτονίνη, μια χημική ουσία η οποία χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και σας προετοιμάζει για ύπνο.

Όσοι λοιπόν αρχίσετε να πίνετε χυμό από κεράσι, μπορεί να διαπιστώσετε μια βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου και να ξυπνάτε το πρωί γεμάτοι ενέργεια!

Αν πάλι δεν σας αρέσει αυτό το φρούτο, δοκιμάστε το ακτινίδιο. Τρώτε δύο ακτινίδια μια ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι και θα αυξήσετε τον χρόνο του ύπνου κατά 13% μέσα σε λίγες εβδομάδες!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *