Η εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού μέσα στο χρόνο [Βίντεο]

1Ένα συναρπαστικό βίντεο με χάρτη που δείχνει την εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού μέσα στο χρόνο, δημιούργησε το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!
Μέσα σε αυτόν τον «κινούμενο» χάρτη υπάρχει η μεταβολή του πληθυσμού ανά ήπειρο και χώρα, ανάλογα με τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. Από πολέμους, μετακινήσεις έως οικονομικά γεγονότα.
Η αφετηρία της εξέτασης του ανθρώπινου πληθυσμού, είναι τα 200.000 χρόνια πριν και φτάνει μέχρι τον 21ο αιώνα. Ανάλογα με την εξέλιξη, στον χάρτη αναφέρεται πού, πότε και γιατί, οι όποιες αλλαγές έλαβαν χώρα.
Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκαν 200.000 χρόνια για τον ανθρώπινο πληθυσμό να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο και 200 χρόνια για να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια.
Αλλά η ανάπτυξη έχει και επιβράδυνση, καθώς οι γυναίκες κάνουν λιγότερα παιδιά κατά μέσο όρο. Πότε θα υπάρξει το ανώτατο σημείο του πληθυσμού μας; Και πώς μπορούμε να μειώσουμε την ανθρώπινη επίδρασή στους πόρους της Γης, καθώς πλησιάζουμε 11 δισεκατομμύρια;»

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *