Η Huawei προτείνει πώληση της τεχνογνωσίας της στο 5G σε δυτική εταιρεία

Η Huawei προτείνει πώληση της τεχνογνωσίας της στο 5G σε δυτική εταιρεία

REUTERS/Hannibal Hanschke

Δείτε ακόμα

  • Κομψός σχεδιασμός και υψηλή τεχνολογία από τη νέα σειρά Huawei P30 13/09 11:20

Ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei πρότεινε την πώληση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας της εταιρείας του στο 5G σε μια δυτική εταιρεία, προκειμένου να αμβλυνθούν οι προβληματισμοί που εκφράζονται από τις ΗΠΑ και άλλους σχετικά με την ασφάλεια του εξοπλισμού της.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ρεν Ζενγκφέι είπε πως ο αγοραστής θα ήταν ελεύθερος να «αλλάξει τον κώδικα λογισμικού», κάτι που θα επέτρεπε διορθώσεις προβλημάτων ή «κλείσιμο» υποτιθέμενων «πίσω πορτών» χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία η κινεζική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία έχουν απαγορεύσει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυά τους, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει ακόμα το θέμα.

Η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί τα περί παροχής βοήθειας από πλευράς της στην κινεζική κυβέρνηση για σκοπούς κατασκοπείας ή δολιοφθορών στα συστήματα τηλεπικοινωνιών άλλων χωρών.

Ο Ζενγκφέι έκανε την πρόταση σε συνεντεύξεις του στον Economist και τους New York Times. Μια τέτοια πρόταση θα περιελάμβανε συνεχιζόμενη πρόσβαση στις υπάρχουσες ευρεσιτεχνίες, άδειες, κώδικες, τεχνικά σχέδια κ.α. που έχουν να κάνουν με το 5G.

H Huawei, όπως είπε, «είναι ανοιχτή στον διαμοιρασμό 5G τεχνολογιών και τεχνικών με αμερικανικές εταιρείες, ώστε να φτιάξουν τη δική τους βιομηχανία 5G» είπε ο Ρεν, σύμφωνα με τους New York Times. «Αυτό θα δημιουργούσε μια ισορροπία μεταξύ Κίνας, ΗΠΑ και Ευρώπης».

Μιλώντας στον Economist, σημείωσε πως «μια ισορροπημένη κατανομή συμφερόντων είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση της Huawei».

Εκπρόσωπος της Huawei επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις αυτές, όπως μεταφέρθηκαν, είναι πραγματικές, και ότι η ιδέα αυτή αποτελεί μια πραγματική πρόταση.

Αυτή τη στιγμή οι βασικές εναλλακτικές στη Huawei είναι η Nokia και η Ericsson στην Ευρώπη ως προς τον εξοπλισμό 5G. Εναλλακτικές επίσης είναι η νοτιοκορεατική Samsung και η κινεζική ZTE. Ωστόσο, αν και αμερικανικές εταιρείες (μεταξύ των οποίων η Cisco, η Dell EMC και η Hewlett Packard Enterprise) έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που σχετίζονται με το 5G, οι ΗΠΑ δεν έχουν έναν δικό τους εξειδικευμένο κατασκευαστή εξοπλισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *