Η NASA ανακάλυψε 219 νέους πλανήτες. Οι 10 είναι σαν τη γη και ενδέχεται να διαθέτουν κατάλληλες συνθήκες για ζωή

Την ανακάλυψη 219 νέων πλανητών, που βρίσκονται εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ανακοίνωσε η NASA.

Μεταξύ αυτών είναι 10 που είναι βραχώδεις σαν τη Γη και δεν είναι ούτε πολύ κοντά στο αστέρι τους για να είναι πολύ ζεστοί, ούτε πολύ μακριά για να είναι ψυχροί και να έχουν νερό.

Oι εξωπλανήτες εντοπίστηκαν στον αστερισμό του Κύκνου. Να σημειωθεί ότι η παρουσία νερού θεωρείται βασικός παράγοντας για την ύπαρξη ζωής. Οι εξωπλανήτες που έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, με το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler ξεπερνούν τους 4.000.

«Αυτή η λίστα είναι το θεμέλιο για την άμεση απάντηση σε ένα από τα συναρπαστικά ερωτήματα της αστρονομίας: Πόσοι πλανήτες σαν τη Γη υπάρχουν στον γαλαξία», δήλωσε η Σουζάν Τόμσον, ερευνήτρια στο ινστιτούτο SETI, το οποίο αναζητά σημάδια εξωγήινης ζωής. Όπως ανακοίνωσε η NASA: «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4.034 πλανήτες που προσδιορίστηκαν από το Kepler. Από αυτούς, για τους 2.335 έχει γίνει επαλήθευση ότι πρόκειται για εξωπλανήτες. Περίπου 50 είναι κοντά στο μέγεθος της Γης και περισσότεροι από 30 έχουν επιβεβαιωθεί. Επίσης, τα αποτελέσματα από τα στοιχεία του Kepler υποδηλώνουν δύο διαφορετικές ομάδες μεγέθους μικρών πλανητών. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αναζήτηση της ζωής».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *