Η Porsche «θα μπορούσε να φτιάξει ιπτάμενα ταξί»

Η Porsche «θα μπορούσε να φτιάξει ιπτάμενα ταξί»

Η Porsche, που υπάγεται στη Volkswagen, θα μπορούσε να αναπτύξει ένα ιπτάμενο επιβατηγό όχημα το οποίο θα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό σε πιθανή μελλοντική αγορά ιπτάμενων αεροταξί και υπηρεσιών ride-sharing, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Automobilwoche ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας, Ντέτλεφ φον Πλάτεν.

«Θα είχε πραγματικά λογική. Αν οδηγήσω (από το εργοστάσιο της Porsche στο) Ζουφενχάουσεν στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, χρειάζομαι τουλάχιστον μισή ώρα, αν είμαι τυχερός. Η πτήση θα απαιτούσε μόλις τρεισήμισι λεπτά» είπε, σύμφωνα με το περιοδικό.

Εάν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, η Porsche θα προστεθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών οι οποίες δουλεύουν πάνω στον τομέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων, αναμένοντας μια σημαντική μετατόπιση της αγοράς του χώρου των μεταφορών μακριά από τα συμβατικά οχήματα, προς την κατεύθυνση των αυτόνομων οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται από ride-hailing εφαρμογές.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Italdesign της Volkswagen και η Airbus στο περσινό Geneva Auto Show παρουσίασαν ένα διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο, το Pop.Up, που ήταν σχεδιασμένο να αποφεύγει μποτιλιαρίσματα σε δρόμους πόλεων.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στο πλαίσιο των σχεδίων της Porsche οι επιβάτες θα ήταν σε θέση να έχουν ένα επίπεδο ελέγχου στο όχημα, αλλά δεν θα χρειάζονταν άδεια πιλότου, καθώς πολλές από τις λειτουργίες του θα ήταν αυτοματοποιημένες.

Πιθανοί ανταγωνιστές σε ένα τέτοιο όχημα θα ήταν εταιρείες όπως η Volocopter, η Lilium Jet και η eVolo, καθώς και οι Terrafugia και Joby Aviation.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *