Η SpaceX παραδέχτηκε την καταστροφή κάψουλας Crew Dragon σε δοκιμή τον Απρίλιο

Η SpaceX παραδέχτηκε την καταστροφή κάψουλας Crew Dragon σε δοκιμή τον Απρίλιο

EPA/NASA TV HANDOUT

Δείτε ακόμα

  • «Στραβοπάτημα» για το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX 22/04 17:38

Υψηλόβαθμο στέλεχος της SpaceX επιβεβαίωσε την Πέμπτη αναφορές πως μία από τις κάψουλες Crew Dragon της εταιρείας καταστράφηκε πλήρως κατά τη διάρκεια ανεπιτυχούς δοκιμής στο Κέιπ Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, τον Απρίλιο.

«Αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι το εξής…ακριβώς πριν τη στιγμή που θέλαμε να βάλουμε μπροστά τους (κινητήρες) SuperDraco, υπήρξε μια ανωμαλία και το όχημα καταστράφηκε» είπε ο Χανς Κένινγκσμαν, αντιπρόεδρος mission assurance της εταιρείας, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το CNBC.

Το σκάφος που καταστράφηκε είχε στο παρελθόν εκτοξευτεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο πλαίσιο της αποστολής Demo-1 της SpaceX τον Μάρτιο. Χωρίς να μεταφέρει αστροναύτες κατά την εκτόξευση, η κάψουλα πέρασε πέντε ημέρες προσδεδεμένη στον διαστημικό σταθμό πριν επιστρέψει και προσθαλασσωθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν μετά την αποτυχημένη δοκιμή της 20ής Απριλίου πως η υπηρεσία συνεργάζεται με τη SpaceX για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, και μόλις πριν την καταστροφή της κάψουλας, ο Κένινγκσμαν είπε πως η SpaceX είχε ολοκληρώσει δοκιμές στους προωθητήρες της, πυροδοτώντας τους σε δύο σετ, το καθένα για πέντε δευτερόλεπτα. «Αν και είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε οποιοδήποτε αίτιο…τα αρχικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η ανωμαλία έλαβε χώρα κατά την ενεργοποίηση του συστήματος SuperDraco» τόνισε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα εν όψει της επόμενης αποστολής μεταφοράς φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν πύραυλος Falcon 9 και κάψουλα Cargo Dragon. Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του τύπου Crew Dragon (που προορίζεται για επανδρωμένες αποστολές) και του Cargo Dragon, μα και διαφορές, όπως το ότι το Crew Dragon είναι υψηλότερο και βαρύτερο από την έκδοση για μεταφορά φορτίων.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *