Θαύμα της Φύσης: Συναρπαστικές εικόνες από το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου που έχει το δικό του κλίμα!!

1Αυτές οι εντυπωσιακές λήψεις δίνουν μία διαφορετική οπτική μέσα από το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου που κόβει την ανάσα.

Με την απόκοσμη πράσινη λάμψη μέσα σε ένα μυστικιστικό περιβάλλον, το σπήλαιο Han Son Doong στο Βιετνάμ μοιάζει σαν να βρίσκεται στην άκρη του κόσμου.

Το σπήλαιο, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων, είναι τόσο μεγάλο και «απομονωμένο» ώστε έχει το δικό του κλίμα, ενώ μέσα σε αυτό σχηματίζονται σύννεφα και ομίχλη. Για να το επισκεφτεί κανείς χρειάζεται αποθέματα δύναμης, καθώς απαιτείται ταξίδι μιάμισης μέρας μέσα από μια εκπληκτική ζούγκλα με βαθιά ποτάμια και άγρια φύση. Όλα αυτά μέχρι να φτάσεις στην είσοδο του κολοσσιαίου σπηλαίου. Οι περιπετειώδεις εξερευνητές πρέπει επίσης να περάσουν μέσα από το τρίτο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, τo Hang Ev.

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσιεύει η Daily Mail ελήφθησαν από τον ελβετό φωτογράφο Urs Zihlmann κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού tου στο Εθνικό Πάρκο Ke Bang, στην επαρχία Quang Binh, στο κεντρικό Βιετνάμ. Ο Zihlmann είχε πάει σε μια ειδική φωτογραφική περιήγηση του σπηλαίου με ακόμη 40 συναδέλφους του, αφού έμαθε για το συγκεκριμένο προορισμό από εικόνες που είδε στο National Geographic.

«Ήμουν πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να πάω σε μια ειδική, οργανωμένη περιήγηση του σπηλαίου. Καθώς πλησιάσαμε στην είσοδο, τα σύννεφα είχαν ανοδική πορεία από το σπήλαιο μέσα στο δάσος. Στέκεται σε ένα ολισθηρό έδαφος, σε ένα μεγάλο, σκοτεινό θάλαμο οπότε και αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο καταπληκτικό είναι. Νιώθεις πολύ μικρός ως άνθρωπος σε αυτόν τον τεράστιο υπόγειο παράδεισο, έχει μια τέτοια απόκοσμη ομορφιά. Ένιωσα σαν να είμαι σε έναν άλλο κόσμο. Λιγότεροι άνθρωποι έχουν δει το εσωτερικό του Son Doong απ’ ό,τι έχουν σταθεί στην κορυφή του Έβερεστ. Είναι ένα θαύμα της φύσης στα καλύτερά του», δήλωσε ο φωτογράφος που έκανε τις εντυπωσιακές λήψεις.


Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *