Κινέζοι ανακάλυψαν την Αμερική, ή Έλληνες; Καταρρέει ο Μύθος;

5Σε όσους ασχολούνται με την Ιστορία, πέρα από τις γραμμές στα σχολικά βιβλία και την επίσημη εκδοχή, είναι γνωστό πως ο Κολόμβος δεν ανακάλυψε πρώτος την ήπειρο της Αμερικής το 1492. Πολλά στοιχεία και ενδείξεις στοιχειοθετούσαν πως οι πρώτοι που έφτασαν εκεί ήταν αρχαίοι Έλληνες. Τώρα, μία πρόσφατη έρευνα φαίνεται να τα ανατρέπει όλα…

Σύμφωνα με αυτήν, οι ιθαγενείς Αμερικανοί ήταν σε επαφή με άλλους μεγάλους πολιτισμούς που περιλαμβάνουν: την Κίνα, την Κορέα και την περιοχή της Yakutia, στη Ρωσία. Οι επαφές αυτές υπολογίζεται ότι θα είχαν λάβει χώρα πριν από 2.600 χρόνια.
Οι ερευνητές, με βάση διάφορα ευρήματα που ανέσκαψαν κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η καταγωγή τους προέρχεται από την Ανατολική Ασία. Στην υπόθεση αυτή θεωρείται δεδομένο ότι το εμπόριο γινόταν μέσω του Βερίγγειου Πορθμού, όταν αυτός πάγωσε.
1430883059_bronze-working-had-not-been-developed-at-this-time-in-alaska-and-researchers-believe-the-artefacts-were-created-in-china-korea-or-yakutia-580x319
Κινέζικα τεχνουργήματα βρέθηκαν στα παράλια του Ειρηνικού του Oregon, Califonia, Baja, Michoacan, Guerrero, Κεντρική Αμερική, Βενεζουέλα, Περού και Εκουαδόρ.
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι πρώτοι κάτοικοι του Δυτικού Ημισφαιρίου ήρθαν από ξηράς μέσω του Βερίγγειου Πορθμού, αλλά ήταν οι Κινέζοι ναυτικοί που διέσχισαν πρώτοι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό φαίνεται να αποδεικνύει και ο συγκεκριμένος χάρτης, που φαίνεται να σχεδιάστηκε το 1368-1644.
1430883055_he-bases-his-theory-on-an-alleged-18th-century-copy-of-a-1418-map-charted-by-chinese-admiral-zheng-580x385
Οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι έχουν βρει μια πολύ βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των αμερικανικών και ντόπιων ασιατών, με βάση κάποια στοιχεία DNA που δείχνουν ότι οι Ινδιάνοι της Αμερικής και άλλοι γηγενείς, είναι απόγονοι των διαφόρων πολιτισμών της Ασίας.
Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν νεότερα στοιχεία. Κατά συνέπεια, θα αξιοποιήσουμε τους ισχυρισμούς του Gavin Menzies, ενός Βρετανού συγγραφέα και συνταξιούχου πλωτάρχη υποβρυχίων, που τον Μάρτιο του 2002, έδωσε μία διάλεξη σε ένα συνέδριο στην Βασιλική Γεωγραφική Εταιρία του Λονδίνου η οποία μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Zheng He

Ο Menzies υποστηρίζει ότι οι Κινέζοι έφτασαν στην Αμερική μεταξύ 1421 και 1423. Δηλαδή, 70 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο και περιέπλευσαν τον κόσμο έναν αιώνα πριν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, ήταν o Zheng He που την ανακάλυψε.
«Η παραδοσιακή ιστορία του Κολόμβου και η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου, είναι η απόλυτη φαντασίωση, ένα παραμύθι», είχε δηλώσει ο Gavin Menzies σε μια συνέντευξη στο Mail Online.
Αυτό που πρώτα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ο Gavin Menzies κατηγορήθηκε ως “αιρετικός” της ιστορίας, από τους επίσημους ιστορικούς.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια των “ιστορικών”, ακόμα κι αν ο Gavin Menzies, ενδεχομένως, είχε στοιχεία για όλα αυτά που ισχυρίζεται και απλά τον “έθαψαν”, οι υπολογισμοί του ότι οι Κινέζοι ανακάλυψαν την Αμερική, φτάνουν μόλις 70 χρόνια πριν τον Κολόμβο.
Με βάση αυτά, φυσικά, δεν ήταν ο Κολόμβος, αλλά ούτε και οι Κινέζοι που ανακάλυψαν την Αμερική. Με βάση μελέτες πολλών, όπως της Ενριέτα Μέρτζ, που βασίζεται στα ομηρικά έπη, τα ίδια τα κτίσματα (πυραμίδες, μινωικά πυθάρια κλπ) των ιθαγενών της Κεντρικής Αμερικής, κοινά στοιχεία ελληνικής γλώσσας και άλλα πολλά… αυτοί που έφτασαν πρώτοι την Αμερική ήταν οι αρχαίοι Έλληνες πριν από τουλάχιστον 2000 χρόνια προ Χριστού -αν και πολλοί “βλέπουν” και 10 με 15000 χρόνια νωρίτερα.
Και τι γίνετε με το DNA; Αν πράγματι υπάρχει μία σύνδεση ιθαγγενών της Αμερικής με τους Κινέζους; Ενδεχομένως να υπάρχει ή και να υπάρξει. Αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι που θα την ξεπερνάει, καθώς πάντα θα υποδεικνύει πως κάποιοι άλλοι έφτασαν πρώτοι, πριν από τον οποιοδήποτε άλλο:
Ας λάβουμε υπόψη μας την περιγραφή από το Popol Vuh, του πανάρχαιου ινδιάνικου κειμένου των ιθαγενών της Αμερικής (Μάγιας), το οποίο μιλάει για «παράξενους» επισκέπτες που ήρθαν στην χώρα τους και τους μετέφεραν τον πολιτισμό:


«Ο Θεός Ήλα-Τάκι ήταν ιερέας και βασιλιάς των λευκών επικοιστών. Οι λευκοί εκείνοι ήταν σοφοί, ειρηνικοί και ψηλοί. Είχαν λευκό δέρμα και μακριά γένια…»
Η περιγραφή σαφέστατα δεν θυμίζει ούτε Κινέζους, ούτε Κορεάτες ούτε άλλες ασιατικές φυλές. Και αυτό, προς το παρόν, δεν αλλάζει.

diadrastika

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *