Μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook – Ποιοι είναι οι λόγοι που την προκάλεσαν

Μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook – Ποιοι είναι οι λόγοι που την προκάλεσαν

REUTERS/ERIC THAYER

Δείτε ακόμα

  • Facebook: Απογοήτευση για τον αριθμό των μηνιαίων χρηστών 26/07 00:22

Η μετοχή του Facebook σημείωσε μεγάλη πτώση – της τάξης του 1/4 της αξίας της- την Τετάρτη, αφού υψηλόβαθμα στελέχη του δήλωσαν ότι τα περιθώρια κέρδους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πτωτική πορεία για αρκετά χρόνια, εξαιτίας του κόστους της βελτίωσης των μέτρων προστασίας προσωπικών δεδομένων και της επιβράδυνσης της χρήσης του στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος ευρωπαϊκός νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων και υποθέσεις όπως αυτή της Cambridge Analytica πλήττουν τον «βασιλιά» των social media. Η εταιρεία επίσης προειδοποίησε πως οι απώλειες αυτές δεν θα αντισταθμιστούν από την αύξηση των εσόδων από τις αναδυόμενες αγορές και το Instagram, που δεν έχει φανεί να επηρεάζεται από τα ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η σημαντική αυτή «στροφή» σημειώθηκε μέσα σε διάστημα μερικών ωρών, μετά τις ανακοινώσεις περί μικρότερων του αναμενομένου εσόδων και ανάπτυξης χρηστών. Η πτώση της αξίας της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή 150 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση αγοράς του, διαγράφοντας τα κέρδη από τον Απρίλιο, όταν είχε ανακοινωθεί ισχυρή άνοδος των κερδών και αύξηση των χρηστών.

Σύμφωνα με το BBC, η πτώση της μετοχής υπερέβη το 20%. Όσον αφορά στους χρήστες, η εταιρεία ανακοίνωσε πως είχε 2,23 δισ. μηνιαία ενεργούς χρήστες στα τέλη του Ιουνίου- αύξηση 11% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017, η βραδύτερη μέσα σε πάνω από δύο χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *