Τελευταία Νέα

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο

1Δείτε εικόνες από το νέο μέγα-εγχείρημα της Σαουδικής Αραβίας

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεραστίων διαστάσεων κατασκευαστικές εργασίες της νέας «super-city» της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2035. Μάλιστα, όπως επισήμανε οι 50.000 πρώτοι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να αρχίσουν να μετακομίζουν σε αυτήν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Fahd al-Rasheed, διευθύνων σύμβουλος της Emaar Economic City, που βρίσκεται πίσω από αυτό το γιγαντιαίο έργο ανάπτυξης προϋπολογισμού 94 δισ. ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά για το βασιλιά Αμπντουλάχ πως για εκείνον «το όριο είναι ο ουρανός».

Οι εργασίες στην πόλη King Abdullah Economic City (KAEC) ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια και έχει ολοκληρωθεί περίπου το 15% της pop-up τεράστιας αυτής μητρόπολης.

Χτισμένη εξ ολοκλήρου από… το μηδέν, η KAEC αναμένεται να στεγάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση 70 τετραγωνικών μιλίων –σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ και σχεδόν παρόμοιο μέγεθος με την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

Βρίσκεται σε απόσταση 96 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Τζέντα και χτίζεται σε μια ακατοίκητη έκταση της ερήμου.

Η πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία και γήπεδα γκολφ, ένα λιμάνι ικανό να διαχειριστεί 20 εκατ. κοντέινερ το χρόνο, ένα βιομηχανικό συγκρότημα, ένα οικονομικό νησί, εγκαταστάσεις με παραλίες και κατοικημένες περιοχές.

Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Ο al-Rasheed είχε δηλώσει παλαιότερα στο BBC: «Χτίζουμε έχοντας υπόψη μας το 65% του πληθυσμού, που είναι κάτω των 30 ετών, καθώς επίσης και τους 200.000 περίπου Σαουδάραβες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αναμφισβήτητα όταν επιστρέψουν θα αλλάξουν τα πράγματα».

 

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *