Νέα μυστικά στο φως που κρύβουν οι πυραμίδες

1Εντυπωσιασμένοι οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι, ανακάλυψαν με ειδικά όργανα παράδοξη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των
πετρών από τις οποίες κατασκευάστηκαν 4 πυραμίδες της Αιγύπτου, εκ των οποίων και αυτή της Γκίζας.

Μια διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων και ερευνητών από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τον Κανάδα και την Ιαπωνία απαρτίζουν το σχετικό επιστημονικό πρόγραμμα «Scan Pyramids» («Σάρωση Πυραμίδων»), που ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου από το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Η ομάδα χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία, όπως θερμογράφους ώστε να σαρώσουν και να χαρτογραφήσουν το εσωτερικό των πυραμίδων, με σκοπό την ανακάλυψη μυστικών δωματίων.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι κάποιες πέτρες είναι θερμότερες από άλλες, πολύ περισσότερο από ότι θα ανέμεναν, το οποίο σημαίνει ότι σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχουν κρυμμένες κατασκευές, που θα μπορούσαν να είναι τάφοι, διάδρομοι ή οτιδήποτε άλλο.

«Οι ερευνητικές ομάδες κατέληξαν ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές θερμικές ανωμαλίες σε πολλά μνημεία, και η εξήγηση αυτού του φαινομένου αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mamdouh el-Damaty, ανέφερε σε σχετική εκδήλωση ότι αυτές οι ανακαλύψεις δημιουργούν ένα νέο, τεράστιο και ανεξερεύνητο, πεδίο έρευνας για τους αρχαιολόγους που μπορεί να αλλάξει πολλά από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα.

Η επιστημονική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2016.

metafysika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *