Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να σκαλίζουμε τη μύτη μας πιο συχνά – Υπάρχει μια πραγματική έκπληξη μέσα

1Θεωρείται μεγάλη αγένεια να χώνει κάποιος τα δάχτυλά του μέσα στη μύτη του.

Οι περισσότεροι το θεωρούν ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής διαπαιδαγώγησης. Αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου κακό, αλλά μας κάνει και πολύ καλό!

Ο Scott Napper είναι καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά. Ισχυρίζεται ότι το πείραγμα του εσωτερικού της μύτης είναι ακίνδυνο, αλλά και ευεργετικό για τον οργανισμό μας.

06-2016-1714421

Σκέφτηκε αυτή την άποψη το 2013, και προκάλεσε πολλές αμφιβολίες. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της μύτης μας.

Η πλειοψηφία του «θησαυρού της μύτης» είναι στην πραγματικότητα εκκρίσεις του φάρυγγα προς τον οισοφάγο που έχουν σκληρύνει. Μετά από λίγο, σκληραίνουν στα ρουθούνια και μετατρέπεται στην ουσία που όλοι γνωρίζουμε. Άλλες ουσίες, όπως σκόνη και σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα καταλήγουν εκεί, αλλά το 90% είναι κυρίως νερό, που είναι τελείως ακίνδυνο.

06-2016-17144213

Αλλά ο Napper πάει το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα και επιμένει ότι αυτή η «βρωμιά και σκόνη» είναι ακριβώς αυτό που κάνει τη μυξοφαγία υγιεινή και σημαντική. «Από μια εξελικτική σκοπιά, υπάρχουν μειονεκτήματα να έχουμε τα πάντα αποστειρωμένα.» Τονίζει ότι ένα ποσοστό των εκκρίσεων αποτελείται από αντισώματα, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Νιώθει να επιβεβαιώνεται, καθώς σε μια δημοσκόπηση, το 91% των ατόμων σκαλίζουν τη μύτη τους. Τώρα ψάχνει για εθελοντές για μια μακροχρόνια έρευνα, που θα σκαλίζουν τη μύτη και θα τρώνε τα «ευρήματα.» Οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο είναι σκεπτικοί, αλλά οι φοιτητές του είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας «ανασκαφής».

Ο Scott Napper δεν έχει πρόθεση να αφήσει την έρευνά του και ελπίζει σύντομα να αποκτήσουμε μια πιο υγιή σχέση με τα περιεχόμενα της μύτης μας.

πηγή : fanpage

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *