“Να διαλυθεί το Ισραήλ”

1Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε την Τετάρτη τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος- σφυγμομέτρηση μεταξύ των αράβων και των εβραίων που ζουν στο Ισραήλ, προκειμένου να διαλυθεί το «σιωνιστικό κράτος», αλλά είπε ότι μέχρι να γίνει αυτό, η ένοπλη αντίσταση είναι απαραίτητη.

Στην πρώτη φορά που αναφέρθηκε επισήμως για το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου, ο Χαμενεΐ επανέλαβε αυτό που επανειλημμένως έχει πει ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του Αγιατολάχ Χομεϊνί για τη διάλυση του εβραϊκού κράτους, με διάφορα μέσα όπως το δημοψήφισμα στην περιοχή όπου οι παλαιστίνιοι αποτελούν την πλειοψηφία.

«Υπάρχει λογικό και πρακτικό μέσο για το σκοπό αυτό, ένα δημοψήφισμα, ώστε οι άνθρωποι που ζουν και ανήκουν εκεί να έχουν την κυβέρνηση της επιλογής τους. Αυτό θα ήταν το τέλος του σφετεριστικού ψεύτικου καθεστώτος », ανέφερε σε ομιλία του σε φοιτητές πανεπιστημίου στην Τεχεράνη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα θέματα που αφορούν το μουσουλμανικό σιιτικό Ιράν.

Μέχρι τότε, ανέφερε επίσης ο Χαμενεΐ «ενώ περιμένουμε το τέλος αυτού του δολοφονικού καθεστώτος, η πανίσχυρη ένοπλη αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος». Για πρώτη φορά πάντως ο Χαμενεΐ έκανε σαφές ότι αναφέρεται στη διάλυση του κράτους του Ισραήλ και όχι στο θάνατο των Εβραίων. «Η εκμηδένιση του Ισραήλ είναι η μόνη πραγματική θεραπεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει καταστροφή των Εβραίων στην περιοχή αυτή», είπε στην ομιλία του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεσή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών πυραύλων από τη Χαμάς και τους συμμάχους της. Έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 687 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, και 32 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *