ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ!!

1Στην Βόρεια Ιαπωνία υπάρχουν οι ταριχευμένες Μούμιες μερικών Ιαπωνων μοναχών οι οποίοι είναι γνωστοί ως “Sokushinbutsu”.Το παράξενο δεν είναι οι…
μουμιες αλλα ο τρόπος με τον οποίο μουμιοποιήθηκαν αυτοί οι μοναχοί.
Οι Μοναχοί αυτοί λοιπόν ήταν οπαδοί του Shugendô μιας αρχαίας Βουδιστικής παραδοσης που θέλει τους Μοναχούς να πεθαίνουν με μια ακραία μορφή αυταπάρνησης : Κανουν Μουμιες οι ίδιοι τους εαυτούς τους !
Η Διαδικασία αυτή διαρκεί 10 χρόνια. Η Παράδοση Ξεκινησε για πρώτη φορά απο έναν Μοναχό που ονομάζονταν “Kuukai” πριν απο περίπου 1000 χρόνια.Το πρωτο βήμα για να κανει ένας Μοναχός Μούμια τον εαυτό του ήταν η αλαγή Διατροφής.Για μια περίοδο περιπου 3 χρονών ήταν υποχρεωμενος να τρωει μόνο ξηρούς καρπούς και σπόρους.
Ετσι μειωνόταν δραματικά το λιπος στο σωμα του.Μετα την πάροδο των 3 χρονων η διατροφή γινότανε πιο περιοριστική : υποχρεωνόταν να τρωει μόνο φλούδες απο πευκα και φλοιούς δεντρων.Μετα την πάροδο και αυτων των 3 χρονων ο Μοναχός εμοιαζε με ζωντανό σκελετό.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΓΡΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Το σωμα του ειχε μειωμένη υγρασία λόγο του ότι δεν κατακρατούσε υγρά απο την εξαντλητική διαιτα και αυτό έκανε το έργο της ταρίχευσης ακόμα πιο εύκολο.Μετα το πέρας και αυτής της διαδικασίας ο Μοναχός επρεπε για αλλα 3 χρόνια να πίνει τσάϊ απο να φυτό που ονομαζονταν urushi.
Το φυτό αυτό το χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν Βερνίκια και ηταν φυσικά δηλητήριωδες για τον ανθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο ο Μοναχός εκανε εμετό και ουρούσε πολύ χανοντας και αλλα υγρά.
Επίσης το τσάι απο αυτό το Φυτό εμπόδιζε τα σκουλίκια να προκαλέσουν αποσύνθεση.Στο τελευταίο σταδιο αυτό του παράξενου εθίμου ο μοναχός εμπαινε μέσα σε ενα μικρό δωμάτιο οπου και καθόταν οκλαδόν για αλλα 3 χρονια εκεί μέσα.
Καθε μέρα χτυπούσε ενα καμπανάκι και οι υπολοιποι του αφήνανε ενα λεπτό σωληνα για να αναπνέει.
Μολις μια μέρα σεν χτυπουσε το καμπανάκι το δωματιο σφραγγιζόταν και η μουμια ηταν ετοιμη ! Η παραπανω τεχνικη τελικά δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα καθως πολλοί λιγοι μοναχοί έγιναν νε αυτον το τροπο μουμιες.
Η Ιαπωνική Κυβερνηση απαγόρευσε αυτο το εθιμο τον 19ό αιωνα αν και συνέχιζε να εφαρμόζεται και στον 20ό.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΧΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΙΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *