Ο βασιλιάς με τις σχεδόν 100 γυναίκες

1Ο Abumbi II έγινε ο 11ος βασιλιάς της περιοχής Bafut στο Καμερούν, μετά το θάνατο του πατέρα του το 1968, από τον οποίο «κληρονόμησε» εκτός από τον τίτλο και τα προνόμια και… τις γυναίκες του.

Ο ίδιος έχει κοντά στις 100 γυναίκες και πάνω από 500 παιδιά.

Η πολυγαμία είναι νόμιμη στο Καμερούν και αποτελεί παράδοση σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, με τους άντρες να παντρεύονται περισσότερες από μία γυναίκες και χωρίς κανένα όριο στο… πόσες μπορεί να πάρει.

Όμως, σύμφωνα με την παράδοση, όταν πεθαίνει ένας βασιλιάς, ο διάδοχός του «κληρονομεί» όλες τις συζύγους του, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Abumbi, ο οποίος απέκτησε 72 συζύγους μόνο ως «κληρονομιά» από τον πατέρα του.

Η βασίλισσα Constance, η τρίτη σύζυγός του, είπε μιλώντας στο CNN: «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, πρέπει να βρίσκεται μια πολύ επιτυχημένη και αφοσιωμένη σύγυζος. Η παράδοσή μας λέει ότι, όταν είσαι βασιλιάς, παίρνεις και τις ηλικιωμένες συζύγους του προηγούμενου έτσι ώστε εκείνες να περάσουν τις παραδόσεις στις νεότερες γυναίκες, αλλά και να τις διδάξουν στο νέο βασιλιά, αφού προτού γίνει βασιλιάς ήταν μόνο πρίγκιπας».

Οι βασίλισσες έχουν συνήθως μόρφωση και μιλούν αρκετές γλώσσες.

Παρά το γεγονός ότι η πρακτική της πολυγαμίας έχει αρχίσει να σημειώνει πτώση τα τελευταία χρόνια, ο βασιλιάς Abumbi πιστεύει ότι είναι χρέος του να διατηρήσει τις τοπικές παραδόσεις και τον πολιτισμό των ανθρώπων του και δηλώνει ότι οι γυναίκες του είναι πολύ σημαντικές για εκείνον.

Ο παραδοσιακός ρόλος του βασιλιά είναι ο έλεγχος των εξωτερικών σχέσεων της περιοχής, καθώς και η εσωτερική διακυβέρνηση. xorisorianews.gr Επίσης, είναι υπεύθυνος για τη δικαιοσύνη και για την προσφορά θυσιών στους προγόνους, ασκώντας ένα πνευματικό ρόλο.

Το παλάτι των Baut, ονομάζεται Ntoh και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πλέον απειλούμενους χώρους στον κόσμο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *