Ο ταχυδρόμος που έκανε 33 ολόκληρα χρόνια για να χτίσει αυτό το παλάτι από… βότσαλα!

Κουβαλούσε τις πέτρες στις τσέπες του διανύοντας κάθε μέρα 18 χιλιόμετρα.
Ενας ταχυδρόμος από την Γαλλία αφιέρωσε 33 χρόνια από τη ζωή του για να κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο και εκπληκτικό παλάτι από…βότσαλα και πέτρες.

Ο Ferdinand Cheval ήταν ένας ταλαντούχος ταχυδρόμος. Το πρωί μοίραζε γράμματα και το βράδυ κουβαλούσε βότσαλα. Παράτησε το σχολείο όταν ήταν 13 ετών, έγινε αρτοποιός και μετά ταχυδρόμος.

Μια μέρα στο δρόμο για δουλειά σκόνταψε πάνω σε μια πέτρα από ψαμμίτη και τότε θυμήθηκε ένα όνειρό που είδε 15 χρόνια νωρίτερα. «Σε ένα όνειρό μου είδα πως είχα χτίσει κάτι σαν ένα κάστρο ή παλάτι, μου είναι δύσκολο να το εκφράσω… δεν μίλησα ποτέ σε κανένα για αυτό γιατί φοβήθηκα οτι θα γελοιοποιηθώ.
Στη συνέχεια, δεκαπέντε χρόνια αργότερα, όταν είχα ξεχάσει εντελώς αυτό το όνειρο, το πόδι μου μού του ξαναθύμισε. Σκόνταψα σε μια πέτρα που σχεδόν με έκανε να πέσω. Την έβαλα στην τσέπη μου. Την επόμενη μέρα, πήγα πίσω στο ίδιο μέρος. Βρήκα περισσότερες πέτρες, ακόμα πιο όμορφες».

Για τα επόμενα 33 χρόνια έχτιζε γλυπτά και κτίρια από τις πέτρες που έβρισκε. Είπα στον εαυτό μου: «αφού η Φύση είναι πρόθυμη να δημιουργήσει μια τόσο όμορφη πέτρα εγώ θα κάνω την τοιχοποιία και την αρχιτεκτονική».

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *