Παίρνει ένα Μπουκάλι Βότκα και αρχίζει να Ψεκάζει τον Καναπέ της. Μόλις στεγνώσει, δεν Πιστεύει στα Μάτια της!

Βότκα: ένα πολύ βολικό ποτό, που πίνετε μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα ποτά και cocktail.

Ξέρατε όμως, ότι είναι χρήσιμο και για πολλά άλλα πράγματα; Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό και για διάφορες δουλείες μέσα στο σπίτι.

1. Απαλλαγείτε από την οσμή των τσιγάρων

Αναμείξτε ένα μέρος βότκα με τρία μέρη νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε καλά τις δύσοσμες επιφάνειες. Όταν στεγνώσουν, η οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Το αλκοόλ εξαλείφει την οσμή και αποστειρώνει τα υφάσματα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη των οσμών από τα έπιπλα που είναι δύσκολο να καθαριστούν, π.χ. στρώματα, γωνιακοι  καναπεδεσ, πολυθρόνες, τραπεζια σαλονιου κλπ.

 

2. Καθαριστικό τζαμιών

Χρησιμοποιώντας το ίδιο μείγμα με το προηγούμενο, μπορείτε να καθαρίσετε τα παράθυρα και τους καθρέφτες σας. Για πολύ βρώμικα τζάμια, αφήστε το σπρέι να μείνει για λίγα λεπτά επάνω. Είναι μια πολύ καλή λύση και για τον καθαρισμό των γυαλιών οράσεως.

 

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

3. Καθαριστικό για τα πλακάκια του μπάνιου

Ψεκάστε τις δύσκολες επιφάνειες στο μπάνιο σας με καθαρή βότκα και αφήστε τη να καθίσει για πέντε λεπτά. Μετά, θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε εύκολα όλες τις ακαθαρσίες, τη βρωμιά και τη μούχλα που έχει συσσωρευτεί μέσα στις ενοχλητικές ρωγμές.

 

4. Ως φυτοφάρμακο

Η βότκα λειτουργεί και ως φυσικό φυτοφάρμακο. Αρχικά, πλύνετε τα φύλλα του φυτού με νερό, στεγνώστε τα και στη συνέχεια τρίψτε τα με βότκα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι. Τα ακάρεα και όλα τα έντομα θα εξαφανιστούν από το φυτό!

 

5. Καθαριστικό κεραμικών επιφανειών

Ρίξτε λίγη βότκα σε ένα πανί και τρίψτε τις βρύσες και το μπάνιο σας. Οι κεραμικές επιφάνειες θα λάμψουν σαν καινούριες. Αυτό το τέχνασμα, καθαρίζει αλλά απολυμαίνει ταυτόχρονα. Επίσης, είναι ο τέλειος τρόπος για πεντακάθαρα επιτραπέζια σκεύη και κρυστάλλινα.

 

6. Αφαιρεί την κόλλα από αυτοκόλλητα

Όταν ξεκολλάμε ένα αυτοκόλλητο, συνήθως αφήνει πίσω μια κόλλα που δύσκολα βγαίνει. Απλά βάλτε βότκα σε ένα πανί και τρίψτε την περιοχή μέχρι να φύγει.

 

7. Καθαρίστε τους πολυελαίους

Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας βότκα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό και βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βάλτε μια μεγάλη πετσέτα κάτω από τον πολυέλαιο, ανεβείτε πάνω σε μια σκάλα και αρχίστε να ψεκάζετε. Η πετσέτα θα μαζέψει ότι στάζει και μέσα σε λίγα λεπτά ο πολυέλαιος θα λάμπει.

 

8. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα υφάσματα

Απλά τρίψτε το λεκέ με ένα πανί εμποτισμένο με βότκα. Όταν το ξεπλύνετε με νερό, ο λεκές θα εξαφανιστεί.

 

9. Γυαλίστε τα ασημικά σας

Ανανεώστε κοσμήματα, μαχαιροπίρουνα και άλλα αντικείμενα από ασήμι με καθαρή βότκα μέσα σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα φαίνονται σαν καινούργια!

 

10. Κρατήστε τις σφήκες μακριά

Εάν παρατηρήσετε σφήκες να βουίζουν γύρω από ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορείτε να ψεκάσετε την περιοχή πολύ καλά με βότκα. Πολύ σύντομα οι σφήκες θα απομακρυνθούν.

 

11. Απαλλαγείτε από τα υπολείμματα σαπουνιού

Ψεκάστε καλά την περιοχή με βότκα, αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

 

12. Αποσμητικό αθλητικών παπουτσιών

Τα πάνινα παπούτσια, συνήθως μυρίζουν. Απλά ψεκάστε λίγη βότκα πάνω τους, αφήστε τα να στεγνώσουν και έπειτα απολαύσετε τη φρέσκια καθαρή μυρωδιά τους.

 

Τελικά η βότκα είναι πολύ χρήσιμη! Εσείς πως θα τη χρησιμοποιήσετε;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *