Πιθανή καθυστέρηση στο λανσάρισμα του κρυπτονομίσματος του Facebook, Libra

Πιθανή καθυστέρηση στο λανσάρισμα του κρυπτονομίσματος του Facebook, Libra

REUTERS/DADO RUVIC

To λανσάρισμα του κρυπτονομίσματος Libra του Facebook ενδεχομένως να καθυστερήσει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προβληματισμοί σχετικά με τα ρυθμιστικά πλαίσια και τους κανόνες γύρω από τη λειτουργία του, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του οργανισμού που έχει δημιουργηθεί για την επίβλεψή του.

Πριν από τρεις μήνες το Facebook ανακοίνωσε σχέδια για λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος τον Ιούνιο του 2020, σε συνεργασία με άλλους φορείς στο πλαίσιο του Libra Association, που στήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή για τη δημιουργία ενός «mainstream» κρυπτονομίσματος αντιμετωπίζει έντονο σκεπτικισμό διεθνώς, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κανονιστικό/ ρυθμιστικό επίπεδο- με τη Γαλλία και τη Γερμανία να έχουν δεσμευτεί ότι θα εμποδίσουν τη λειτουργία του Libra στην Ευρώπη.

Ο Μπερτράντ Περέζ, διευθυντής του Libra Association, που εδρεύει στη Γενεύη, είπε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και αλλού για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες. «Όταν κάναμε την ανακοίνωση τον Ιούνιο, ήταν το “άστρο του Βορρά” μας» είπε ο Περέζ για τα περί λανσαρίσματος τον Ιούνιο του 2020, προσθέτοντας ότι μια καθυστέρηση ενός ή δύο τριμήνων δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως χρειαζόμαστε να συμμορφωθούμε στους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών και να διασφαλίσουμε πως είναι μαζί μας και είναι εντάξει με τις λύσεις μας. Ξέραμα ότι θα έπρεπε να απαντήσουμε σε πολλές ερωτήσεις από ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, και από άλλα μέρη του κόσμου» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντέιβιντ Μάρκους, ο οποίος ηγείται του project στο Facebook, είπε ότι η εταιρεία συνεχίζει να έχει στόχο το λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος το 2020. «Στόχος μας είναι να λανσάρουμε το Libra του χρόνου» είπε στην ελβετική εφημερίδα NZZ. «Μέχρι τότε, θα χρειαστεί να απαντήσουμε επαρκώς σε όλες τις ερωτήσεις και να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο ρυθμιστικό περιβάλλον» πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο Περέζ τόνισε ότι το Libra Association λειτουργεί ανεξάρτητα από τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης (με το Facebook να έχει την ίδια ψήφο με άλλα μέλη του οργανισμού ως προς τη λήψη αποφάσεων). Σημειώνεται πως στον οργανισμό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Vodafone, το PayPal, η Visa κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *